1 Φεβ 2013

Απορώ που απορούμε

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ξεκατινιάστηκαν λέει η κερά Ραχήλ και η κερά Σοφία μέσα στο σεπτό Βολευτήριο. Έκπληκτοι οι πολίτες πληροφορηθήκαμε το κακό που μας βρήκε ως κεραυνός εν αιθρία. Άκου κει να συμβεί τέτοιο....
ανοσιούργημα εις τον Ιερόν Ναόν της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι καλά περιχαρακωμένος, ώστε να μη συγκοινωνήσει ποτέ με τον Ιερόν Ναόν της Θέμιδος! Μα όλοι δεν λέμε πως κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει; Και ότι την κυβέρνηση αναδεικνύει η Βουλή που αξίζει στον ίδιο ο λαό, ο οποίος την αναδεικνύει; Γιατί, λοιπόν, περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από τους βουλευτές που είναι πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωσιν των πολιτών που τους στέλνουν στη Βουλή; Έτσι, λοιπόν, και η κερά Σοφία πλακώθηκε με την κερά Ραχήλ και αντάλλαξαν ουχί κοσμίους χαρακτηρισμούς, ακριβώς όπως θα έκανε η κερά Κατίνα με την κερά Φρόσω έξω από το μανάβικο του κυρ Μήτσου. Απλά και φυσιολογικά πράγματα. Όταν εκπίπτουν τα πάντα μέχρι και της ηθικής, γιατί αυτή η έκπτωση δεν επιτρέπεται να αγγίξει τα μέλη του Βολευτηρίου; Προ πάντων όταν όλοι γνωρίζομεν ότι η έκπτωση αρχίζει εκ των άνω και βαίνει προς τα κάτω.

Όμως κερά Ραχήλ μου, το μικρό σας όνομα και το γεγονός ότι δηλώσατε πως κατάγεσθε εκ «Σαλονίκης» και όχι «Θεσσαλονίκης», παραπέμπει σε εβραϊκή καταγωγή. Θα έπρεπε λοιπόν να είσθε πιο προσεκτική όταν πιάσατε στο στόμα σας το όνομα του πατρός τής κερά Σοφίας, ο οποίος αντιστασιακός υπήρξε μια ζωή και είναι αυτός κυρίως που ξεσκέπασε τη συνωμοσία της δολοφονίας Λαμπράκη, την οποίαν ανέδειξε με την πένα του. Θα μπορούσατε κάλλιστα να τσουρομαδήσετε την κερά Σοφία και να της πείτε ότι κάνει κωλοτούμπες, όπως έκαναν όλοι οι νεοδημοκράτες, και όχι να πιάσετε στο στόμα σας τον πατέρα της. Εμάχετο η κερά Σοφία το Μνημόνιο, το οποίον εν συνεχεία ηράσθη. Θυμηθείτε ότι αγόρευε αντιμαχομένη τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, την οποία ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στηρίζει τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου ΕΛΣΤΑΤ. Και τούτο, διότι η κερά Σοφία έχει καταθέσει ενόρκως ως μάρτυς στην υπόθεση για την ΕΛΣΤΑΤ, εξ ου και δεν μπορεί να κωλοτουμπιάσει ως προς το θέμα αυτό, χωρίς να κινδυνεύει να διωχθεί για ψευδορκία, αν το επιτρέψει η Βουλή.

Πάντως, κερά Ραχήλ δεν νομιμοποιείσθε να επικαλείσθε την καταγωγή σας εις ένδειξιν βαρυμαγκιάς. Αν λέγατε «εγώ κατάγομαι από τον Περαία» [όχι «την» Περαία], θα σας δικαιολογούσα που πήγε να σας βγει από αριστεροδεξιά μια Κολωνακιώτισσα. Αλλά από τη Θεσσαλονίκη; Είναι σαν να είπατε ότι κατάγεσθε από τη Μαγκουφάνα και πρέπει όλοι οι άλλοι να κάθονται σούζα μπροστά σας! [Ζητώ συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς, αλλά οι Πειραιώτες δεν ανεχόμεθα τέτοιες μεγαλοστομίες καθ’ ότι έχουμε πατενταρισμένη παγκοσμίως τη φράση «Εγώ είμαι Περαιώτης» ή «εγώ είμαι από τον Περαία και μη μου πολυκουνιέσαι»].

Και σεις κερά Σοφία! Πού μάθατε αυτούς τους καλούς τρόπους και επιτίθεσθε ειδικά στους Ανεξάρτητους Έλληνες; Σας ενοχλούν, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε κι΄ έτσι. Περισσότερο θα έπρεπε να σας ενοχλεί που υπερψηφίσατε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την κύρωση του Μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε θέματα δασοπροστασίας και αποκατάστασης καμένων δασικών εκτάσεων. Διαβάστε ξανά όσα είπε κατά την ψήφιση του εν λόγω Μνημονίου αγορεύον το παλιοτσόκαρο που ακούει στο όνομα κερά Ραχήλ [όλα Μνημόνια έγιναν πλέον γαμώ το] που τα είπε ολόσωστα και σκεφτείτε τί και γιατί ψηφίσατε εσείς.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη