28 Φεβ 2013

Γίνονται τέτοια πράγματα, για να βρεί κανείς δουλειά;

Αφορμή της καταγγελίας είναι η αγγελία που διάβασα σε γνωστό site αγγελιών για προϊσταμένους πωλήσεων της βιομηχανίας ....... Λόγω εμπειρίας θα ήθελα να ...
αναφερθώ στους υποψήφιους υπαλλήλους της εν λόγω εταιρίας, έτσι ώστενα είναι προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν.

Πρώτα από όλα η διαδικασία συνεντευξης εξελίσεται σε σκλαβοπαζαρο! Καθημερινά τα απογεύματα με συμμετέχοντες δεκα-δέκα άτομα να συμπληρώνουν ενα πακτωλό σελίδων που καμία σχέση δεν έχουν με την δουλεια τους. Εν συνεχεία όσοι επιλεγούν επί τόπου απο τα γραπτά τους κινούνται στο χώρο της ταβέρνας της εταιρίας να ακολουθεί για ενα πενταωρο εξαωρο τουλάχιστον , μια ιερά εξέταση με αρχηγό τον ίδιο τον βιομήχανο να εξιστορεί με τις ώρες ανούσια σενάρια και να ζητάει την αντίδραση του καθενός σε κάποιες ακραίες καταστάσεις!
Αφού επιλεγείς αρχίζουν τα βάσανα, θα ήθελα να κάνω και μια αναφορά στις ατελείωτες ώρες δουλειάς (Σάββατα Κυριακές τα απογεύματα που πρέπει να δουλεύεις εντός και εκτός έδρας χωρίς την προβλεπόμενη αποζημιωση. Δεκάδες τα εξώδικα στην εταιρία απο πρώην υπαλλήλους που τους απέλυσε διότι διανοηθηκαν να αναφέρουν κάποιο παράπονο για τα ωράρια και τον τρόπο εργασίας.
Ο βιομήχανος είναι ένας μπακάλης (.....) που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα ενώ στην ουσία δεν ξέρει τίποτα, δεν ακούει τίποτα και θεωρεί ότι όλοι ε'ιναι άχρηστοι. Στα καλά χρόνια της ανάπτυξης και της ανοικοδόμησης η εταιρία πήγαινε καλά λόγω της ώθησης της αγοράς.
Ο σεβασμός στον "ηγέτη" της εταιρίας είναι παντελός ανύπαρκτος, διότι ο τρόπος που προσπαθεί να επιβάλει καταστάσεις ήταν πάντοτε προσβλητικός και υποτιμιτικός προς τους υπαλλήλους!
Ένα άλλο τραγικό στοιχείο είναι ότι ο εν λόγω κύριος που θέλει να λέγεται βιομήχανος δίπλα του έχει ένα άτομο χαμηλοτάτου μορφωτικού και ηθικού επιπέδου, ο οποίος ανέβηκε με ¨αυστηρά" επιχειρηματικά κρητίρια και τώρα είναι εμπορικός διευθυντής διπλα στον αρχηγο της μπακαλοβιομηχανίας.(πρώτη φορά βλέπω να χρωστάς στον βιομηχανο και αυτός να σε έχει δίπλα του).
Τέλος γνωστό είναι ότι στα γραφεία της εταιρίας υπάρχουν κρυφά μικρόφωνα και κάμερες σε κάποια σημεία με γνωστά απότελέσματα επ αυτου. Σε οποιον παρακτρέπεται λέγοντας την πραγματική του άποψη. Επίσης σε αναγκάζουν να υπογράψεις συμβόλαιο ότι αν φύγεις δεν μπορείς να πας σε άλλη παρόμοια εταιρία αλλιως θα πληρώσεις ρήτρα 10,000!! Ακου ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αυτά γράφει στο μήνυμά του ο αναγνώστης
και αφαιρέσαμε το όνομα της εταιρείας, αφού δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από αλλού την αλήθεια των ισχυρισμών του και δεν συνηθίζουμε να δυσφημούμε εταιρείες, χωρίς αποδείξεις- εκτός αν ο αναγνώστης τα καταγγείλει από επώνυμο λογαριασμό του (π.χ. facebook), οπότε έχει και την ευθύνη. Επισημαίνουμε μόνο, ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία διαφημίζεται μέρα-νύχτα σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό. Ας τη βάλουν αυτοί την καταγγελία!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη