5 Φεβ 2013

Ραφάλ, πειράματα και ζώα

του Σωτήριου Καλαμίτση
Γεγονός είναι ότι η πρώην [τύποις] γαλλική αποικία που φέρει την ονομασία Μαλί είναι μια πάμπτωχη χώρα 12 εκ. ψυχών. Διαθέτει, όμως, χρυσό και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη σκέπη της Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία επενέβη στα μέσα Ιανουαρίου για να...
συνδράμει την κυβέρνηση στην ανακατάληψη ορισμένης περιοχής, την οποίαν είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές. Σμήνη αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας τύπου Ραφάλ σκέπασαν τον ουρανό της χώρας, λες και τα είχαν ανάγκη οι υπερσύγχρονες χερσαίες Γαλλικές δυνάμεις για να επιτύχουν τον στόχο τους. Μετά από μία εβδομάδα περίπου ανακοινώθηκε στο Νέο Δελχί ότι η γαλλική αεροναυπηγική εταιρεία Dassault ανεδείχθη νικήτρια στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό και θα εφοδιάσει την Ινδία με 126 Ραφάλ. Οι πτήσεις Ραφάλ στο Μαλί είχαν διακοπεί, αφού οι στρατιωτικοί στόχοι είχαν επιτευχθεί.
Φοβερές συμπτώσεις ρε παιδάκι μου. Μοιάζει σαν να μετετράπη το Μαλί σε πεδίο επίδειξης των προς πώληση προϊόντων της γαλλικής σοσιαλιστικής πολεμικής βιομηχανίας, θα μπορούσε να πει κάποιος κακεντρεχής συνωμοσιολόγος.
Όπως πεδίο επίδειξης των ανικανοτήτων της οικονομικής πολεμικής μηχανής του ΔΝΤ θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η χώρα μας ως πρώην [τύποις] αμερικανογερμανική αποικία. Ο ΓΑΠ δήλωσε προ μηνών ότι έχουμε μεταβληθεί σε πειραματόζωα. Χθες μας το ανεκοίνωσε και ο Βενιζέλος. Αναμένω αδημόνως Αλέξη να μου το πει και ο Σαμαράς, ακολούθως δε και ο Φωτίγκος. Θέλουν, δηλαδή, να μας πουν ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας σκληροτράχηλος λαός, στον οποίον απεφάσισε το ΔΝΤ και οι ευρωπαίοι εταίροι του να δοκιμάσουν τα φονικά οικονομικά όπλα τους. Αν ο λαός αντέξει, την πάτησαν οι επόμενοι λαοί που θα έχουν στο τιμόνι τους έναν σοσιαλιστή. Αν δεν αντέξει, θα γίνει αναμόρφωση του μενού.
Θεωρώ τουλάχιστον άκομψο για τους αγνούς ή αφελείς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ [υπάρχουν τέτοιοι] να μην εξεγείρονται με τέτοιες δηλώσεις του πρώην και του νυν Αρχηγού τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Βενιζέλος πανηγύριζε για την επιτυχία του PSI και τη διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και των απλών αποταμιευτών που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο κράτος. Ούτε από τότε που ο Δακρυοχοΐδης δήλωνε ότι δεν είχε διαβάσει τα Μνημόνια που ψήφιζε, επειδή ήταν απασχολημένος με άλλα σοβαρότερα πράγματα. Είχε τυφλή εμπιστοσύνη στο ΔΝΤ. Παρά ταύτα το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό 7% στις προτιμήσεις του λαού-πειραματόζωου, ενώ η ΝΔ που σωστά έλεγε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι λάθος, αλλά τώρα το τηρεί κατά γράμμα, διατηρεί ένα 21% στις προτιμήσεις του αυτού λαού-πειραματόζωου.
Κάνετε, όμως, λάθος κύριοι «σοσιαλιστές». Το πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΔΝΤ στη χώρα μας έχει εφαρμοσθεί επανειλημμένως σε άλλες χώρες [Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Νότιος Κορέα]. Δεν είμαστε, λοιπόν, πειραματόζωα. Σκέτα ζώα είμαστε.
Καθώς ολοκλήρωνα το σημειωματάκι τούτο άκουσα πως στη γιάφκα του Χαλανδρίου βρήκε η Αντιτρομοκρατική, μεταξύ άλλων, ένα στικάκι. Πού θα πάει, θα βρεθεί και το στικάκι στη γιάφκα της οδού Καραγεώργη Σερβίας.
Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη