26 Φεβ 2013

Σε πολιτικό αδιέξοδο οδηγείται η Ιταλία

Ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, καθώς με βάση την εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών η κεντροαριστερά υπερισχύει στη Βουλή, ωστόσο κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την αναγκαία πλειοψηφία στην...
Γερουσία για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Συγκεκριμένα, η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι καταλαμβάνει 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς συγκέντρωσε το 29,55% των ψήφων έναντι έναντι 29,18% που έλαβε το κεντροδεξιό συμμαχικό σχήμα υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στην Γερουσία η κεντροαριστερά καταλαμβάνει 97 έδρες με το 31,63% των ψήφων έναντι 110 εδρών που εξασφαλίζει η δεξιά με το 30,71% των ψήφων.

Το «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στο ιταλικό κοινοβούλιο, με 23,75% των ψήφων στη Γερουσία και το 25,41% στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η αναγκαία για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης πλειοψηφία στην γερουσία είναι 158 έδρες.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναμένεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

πηγη  naftemporiki.gr
ugly loser
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη