27 Φεβ 2013

Αντισημίτης και ο Πανούσης ! Στο στόχαστρο των Εβραίων

Σχετικά με την "αντισημιτική" αφίσα του Τζίμη Πανούση, με την οποία προωθεί τη νέα του παράσταση και έχει λογότυπο «το άστρο του Δαβίδ με τη σβάστικα», (ο Πανούσης χαρακτηρίζει την παράσταση "εβραιοναζιστική") , σε ανακοίνωση...
που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αναφέρεται σε «Αφίσα με έντονα αντισημιτικό περιεχόμενο έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία κεντρικών δρόμων της Αθήνας.

Στην αφίσα, η οποία διαφημίζει μουσική παράσταση, αποτυπώνεται το Αστέρι του Δαυίδ –σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας- περιπλεγμένο με τον αγκυλωτό σταυρό –σύμβολο του Ναζισμού».

Το ΚΙΣΕ καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη και τον γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, να προβούν σε «κατά την κρίση τους ενέργειες» για το θέμα της «επαίσχυντης αφίσας», καθώς και στους κυριότερους Δήμους όπου η εν λόγω αφίσα έχει αναρτηθεί, και συγκεκριμένα στους Δήμους Αθηναίων, Ψυχικού, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Π. Φαλήρου και Αλίμου, ζητώντας την απομάκρυνσή της από τις οδούς των Δήμων αυτών. Ήδη η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων είναι θετική.

Όμως στην εν λόγω αφίσα αυτό που αποτυπώνεται είναι το διεθνώς γνωστό και αμφιλεγόμενο σύμβολο των Ραελιανών: Η σβάστικα τοποθετημένη στο κέντρο ενός αστεριού του Δαβίδ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη