5 Φεβ 2013

Ρε δημοσιογράφε, δε βαριέσαι να γράφεις τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες;

Τελικά, ούτε οι αναγνώστες του taxalia δεν ξεχνάνε...
Γράφει στο μήνυμά του ο Χ.Π. :
Τελικά ρε παιδιά, τι έγινε με την εξαγγελία του Μπουτάρη για τους γερανούς που θα μάζευαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα διπλοπαρκαρισμένα και τους δημ.αστυνόμους που θα έγραφαν "τρείς φορές την ώρα" τους ταξιτζήδες που παραβιάζουν τις λεωφορειολωρίδες;

Ε, τι να γίνει ρε φίλε;
Τα ΄παμε χιλιάδες φορές. Εδώ πρόσφατα: http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_7256.html

Ξέρεις ποιό είναι το κακό όμως;
Ότι, οι δημοσιογράφοι, που υποτίθεται ότι ενημερώνουν τον κόσμο και πρέπει να έχουν και κριτική αντίληψη και ευρύτητα γνώσεων, είναι απλώς "κασετοφωνάκια". Τους υπαγορεύουν πέντε μπούρδες οι "άρχοντες" και τις αναμεταδίδουν, χωρίς να ρωτήσουν "τι είναι αυτές οι μαλακίες που μας λες ρε Δήμαρχε; Σαράντα φορές μας τα ΄πες αυτά και αποδείχθηκε ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Γιατί να γράφουμε πάλι τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες; Γιατί να γεμίζουμε τις σελίδες των εφημερίδων μας, με τις άχρηστες εξαγγελίες σας;"

Και δηλαδή τι θα ΄πρεπε να γράψουμε ρε taxalia, θα ρωτήσει ο δημοσιογράφος;
Να σου πώ:
Να έχεις πρωτοσέλιδο με τίτλο:
"Τρίχες κατσαρές και πάλι από Μπουτάρη"
και εισαγωγή:
"Για χιλιοστή φορά, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε κάτι που δεν θα γίνει, δηλαδή γερανούς, δαγκάνες, πρόστιμα και λοιπά κουραφέξαλα. Όπως ξέρουν οι Θεσσαλονικείς, η πόλη θα συνεχίσει να είναι μπουρδέλο και όλοι εσείς, θα συνεχίσετε να παρκάρετε με μοναδικό γνώμονα το τεχνικό ζήτημα, του αν χωράει το αυτοκίνητό σας. Αν χωράει, φυσικά, όπως πάντα, θα παρκάρετε, γράφοντας στα παπάρια σας τις πινακίδες και τους νόμους. Αρκεί να χωράει το αμάξι! Δεν πα΄να ΄ναι στάση λεωφορείου, στροφή, διάβαση πεζών, πάρκο, διπλό, τριπλό, γωνία, πεζόδρομος, παγκάκι, δέντρο; Αν χωράει, θα το βάλετε! Οι θέσεις στάθμευσης παντού είναι 100 και τα αμάξια που θέλουν να παρκάρουν 10.000. Κι όλοι ορμάνε να καταλάβουν όποια γωνίτσα μπορούν".

Και για να γίνω κατανοητός, επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος, ιδού τι πρωτοσέλιδο θα έκανα εγώ, για την (καλή) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Το δικό σας μάπα πρωτοσέλιδο, γεμάτο παραμύθια της Χαλιμάς
το δικό μου πρωτοσέλιδο, με την αλήθεια κι όχι φτιασιδώματα

Όχι, πες μου ρε γκαρντάσι δημοσιογράφε και φίλε αναγνώστη, δεν είναι καλύτερο το δεύτερο πρωτοσέλιδο;

Αυτή θα ήταν αληθινή δημοσιογραφία, που θα περιέγραφε την πραγματικότητα κι όχι οι μπαρούφες για "μέτρα" και "αποφάσεις", που μόνο γέλιο προκαλούν.
Όταν οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης στην Τσιμισκή είναι 0 (μηδέν) και στις 9 το βράδυ υπάρχουν 150.000 άνθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα κάπου να σταθούν, για να πάρουν τη γυναίκα και το παιδί τους που είναι στον οδοντίατρο, κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποτρέψει το απόλυτο χάος. Και διπλά, θα υπάρχουν και τριπλά και τετραπλά. Όπου χωράει ο καθένας.

εγώ σου τα ΄πα. Ξαναδιάβασε να μαθαίνεις, μπας και αποκτήσουμε ρεαλιστική δημοσιογραφία κι όχι μηρυκαστική

Όχι άλλες εξαγγελίες ρε παπατζήδες ανύπαρκτοι!


Γερανοί θα σηκώσουν τα διπλοπαρκαρισμένα στη Θεσσαλονίκη


Βασ.Προκ./taxalia

(η αναφορά στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι τελείως ενδεικτική. Δεν έχω τίποτε με την καλή εφημερίδα της οποίας είμαι φανατικός αναγνώστης, για αυτό άλλωστε αναφέρομαι σε αυτήν)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη