5 Φεβ 2013

"Κλωτσάει" ο Γκιουλέκας για το σχέδιο "Αθηνά"

"Πρέπει να πρυτανεύσουν ακαδημαϊκά κριτήρια"
Ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ερωτηθείς για τις αλλαγές που...
προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του σχεδίου «Αθηνά» για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε τα εξής:

«Το σχέδιο “Αθηνά” του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται, ήδη, σε διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους φορείς.
Το ζητούμενο είναι σε αυτή την διαβούλευση να επικρατήσει η κοινή λογική και όλες οι αλλαγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να γίνουν με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να θίγουν την ιστορία των ιδρυμάτων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το συμφέρον των σπουδαστών».

Αναφορικά με τις αλλαγές που προβλέπονται για το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρόσθεσε:

«Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας, με πληθώρα εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα και διεθνείς διακρίσεις. Επομένως, οποιοσδήποτε σχεδιασμός οφείλει να λαμβάνει υπόψιν όλα τα παραπάνω.
Και αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει στο από δω και μπρος διάστημα, όσο διαρκεί η διαβούλευση.
Οι άρτια εξοπλισμένες σχολές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο εργαστηριακός εξοπλισμός και οι κτιριακές του εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν προκειμένου να μεταφερθούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σπουδαστές σε άλλα περιφερειακά ΤΕΙ, ορισμένα από τα οποία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές.
Πέραν αυτού, ένα τέτοιο εγχείρημα θα δημιουργήσει σίγουρα πολλές δυσκολίες στους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.
Ως εφικτή και ορθολογική λύση θα μπορούσε να προταθεί η ομοσπονδοποίηση των τριών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Αλεξανδρείου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), κατά τα πρότυπα του ομόσπονδου “Αττικό ΤΕΙ” που προκύπτει από την ένωση των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ, διατηρώντας την αυτοτέλεια του κάθε Ιδρύματος και την εσωτερική του αναδιάρθρωση.
Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να βρεθούν ορθολογικές λύσεις προκειμένου ιδρύματα όπως το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη