4 Φεβ 2013

Μηταφίδης εναντίον Μπουτάρη για FM100

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ"
Προκλητική και αναίτια η απόφαση της ΔΕΠΘΕ
Προκλητική και αναίτια θεωρούμε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ, σύμφωνα με την οποία...
το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100, θα αναμεταδίδει καθημερινά για τέσσερις ώρες το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας.
Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τον ρόλο που έχουν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης και απειλεί ευθέως τους εργαζομένους τους.

Οι επιχειρήσεις ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν τον κατάλληλο αριθμό εργαζομένων με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, με την οποία μπορούν να μεταδίδουν πρόγραμμα όλη την ημέρα. Η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη έχει σταδιακά επιλέξει την υποβάθμιση του ρόλου και της ποιότητας των μέσων του δήμου, θέλοντας έτσι να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Χαρακτηριστική είναι δήλωση του δημάρχου για ενοικίαση του ¨αέρα¨ της TV100.
Ελπίζουμε η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να μην ταυτιστεί με αυτήν του “Αθήνα 98.4 FM”, που πρόσφατα “έκοψε” εκπομπή επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή έφερνε έσοδα στον σταθμό*.

Η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» εδώ και καιρό έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των μέσων αυτών. Η διοίκηση του δήμου πρέπει να μετατρέψει τα μέσα ενημέρωσης σε καθρέφτη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, δίνοντας χρόνο στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό αέρα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται, διεκδικούν και υπάρχουν στην πόλη.

Τέλος, μεγάλη αξία έχει να αναφέρουμε πως η δημοτική τηλεόραση, από την έναρξη της διοίκησης Μπουτάρη, ουδέποτε έχει προσκαλέσει μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Φυσικά κάτι τέτοιο αφορά τα πολιτικά στελέχη της ΔΕΠΘΕ.

Να μην γίνει το FM 100 δορυφόρος του ραδιοφώνου του Δήμου της Αθήνας

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη