11 Φεβ 2013

O πρ.Δήμος Γιαννιτσών έχει στο site του giannitsa.gr...

...χάρτη, που παρουσιάζει τη FYROM ως "Macedonia"
λέει το blog "Mikromeseos",  που γράφει:
Όσοι θελήσουν να κάνουν μία επίσκεψη ή έστω να ενημερωθούν για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της περιοχής, θα
βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας (Γιαννιτσά) αριστερά στην αρχική σελίδα πατώντας στο σημείο που γράφει Τουριστικός Οδηγός και κατόπιν Χάρτες (http://www.giannitsa.gr/82.html), ανοίγει ο χάρτης και προς μεγάλη έκπληξη βλέπουμε τα Σκόπια να αναφέρονται ως Македонија (Μακεδονία)!
Στην περίπτωση που οι κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Πέλλας, ψελλίσουν την ανόητη δικαιολογία ότι οι χάρτες που χρησιμοποιούν στην ιστοσελίδα τους είναι google και συνεπώς δεν έχουν αυτοί ευθύνη, τους απαντάμε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλο χάρτη ή να μην έχουν καθόλου χάρτη.
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, ούτε τόσο "ελαφρύ" πρόκειται για τον Δήμο Πέλλας που έχει στην περιοχή του τον Ιερό αρχαιολογικό χώρο των Μακεδόνων, την Αρχαία Πέλλα καθώς και πλήθος άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων και ταφικών μνημείων.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ !
http://mikromeseos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_11.html,

Σχόλιο taxalia:
Έχουμε γράψει δεκάδες φορές, για το θέμα με τους χάρτες. Οι προγραμματιστές/κατασκευαστές ιστοσελίδων, δεν κατασκευάζουν χάρτες, απλώς κάνουν ενσωμάτωση (embed) τον κώδικα από τους χάρτες της google (maps.google.com) οι οποίοι, παρά τις χιλιάδες διαμαρτυρίων Ελλήνων, αναφέρουν τη χώρα όπως αυτοαποκαλείται και όχι όπως είναι αναγνωρισμένη και καταγεγραμμένη στη λίστα χωρών του Ο.Η.Ε. (http://www.un.org/en/members/index.shtml), όπου είναι καταχωρημένη στο  T, The Former Yugoslav Republic of Macedonia. Οι κατασκευαστές Ελληνικών ιστοσελίδων απαντούν ότι παίρνουν έτοιμους τους χάρτες και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Είπαμε όμως αμέτρητες φορές, ότι την ίδια ακριβώς δυνατότητα (ενσωμάτωση/embed) δίνει η Microsoft με τους δικούς της χάρτες (maps.live.com), οι οποίοι αναφέρουν τη FYROM, ως "FYRO Macedonia". Αν πρέπει λοιπόν να βάλουμε ντε και καλά, έναν embeded χάρτη, βάζουμε της Microsoft κι όχι της google. Απλό είναι.
Αν και κάποια στιγμή, τα ελληνικά πανεπιστήμια, πρέπει να κάνουν έναν παρόμοιο χάρτη, με δυνατότητες embed -μόνο της Ελλάδας- ώστε να σταματήσει η εξάρτησή μας από τη google.

1. ο χάρτης της Google/Basarsoft, που αναφέρει τη FYROM ως "Macedonia"


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

ο χάρτης της Microsoft / Nokia, που αναφέρει τη FYROM ως "FYRO Macedonia"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη