28 Μαρ 2013

Εβδομάδα Διεθνούς Πανεπιστημίου 2013, 1-5 Απριλίου

Εναρκτήρια Εκδήλωση: Η Ελλάδα του Μέλλοντος
Η πολυσχιδής και πρωτοφανής κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τον κόσμο πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στο σύνολο της πολιτικής, κοινωνικής και ..
οικονομικής δραστηριότητας έχει καταστήσει εξαιρετικά δυσχερή τη νηφάλια δημόσια συζήτηση για τις οδούς εξόδου από αυτή. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θέλοντας να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο διοργανώνει δύο στρογγυλές τράπεζες με κορυφαίους εκπροσώπους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής εστιάζοντας αντίστοιχα στις στρατηγικές και στις απαντήσεις για τη σταδιακή έξοδο της χώρας από τη κρίση και στο μείζον θέμα της ενέργειας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση της «Εβδομάδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 16:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Συντονισμός: Καθ. Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
Πρώτη ενότητα: Προκλήσεις και Προοπτικές, 16.00 – 18.00
o Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime
o Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση
o Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της Καθημερινής
o Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
o Ευθύμιος Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Eurobank Ergasias

Δεύτερη ενότητα: Ενέργεια, 18.30 – 20.30
o Αθανάσιος Καΐσης, Καθηγητής ΑΠΘ, Μέλος της Δ.Ε. του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
o Γιάννης Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ
o Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime
o Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση
o Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό, προϋποθέτουν όμως ηλεκτρονική εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας www.ihu.edu.gr
Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου στις 20:45 θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Χάρτες της Μαύρης Θάλασσας» από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Καθ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.


Ταυτότητα
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη