Έπειτα από 37 χρόνια στο ρεπορτάζ ο Αντώνης Λιάρος έκλεισε την πόρτα στη δημοσιογραφία και άνοιξε αυτή της πολιτικής.
Ο παρουσιαστής μίλησε για αυτή του την απόφαση στο Αχελώος tv και στο Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα : «Εγκατέλειψα την δημοσιογραφία με δυσκολία. Δεν είναι λίγο πράγμα να εργάζεσαι 12 ώρες την ημέρα, από 6 ημέρες την εβδομάδα για 23 χρόνια
Η δημοσιογραφία ανοίγει δρόμους όπως πολλά επαγγέλματα. Το θέμα είναι να κάνεις πράγματα που δεν σε φέρνουν αντιμέτωπο με τη συνείδηση σου και δεν τα κάνεις ευκαιριακά»,ενώ πρόσθεσε«Εάν δεν είχα περάσει από την δημοσιογραφία θα ήμουν ένα παιδί του κομματικού σωλήνα που θα είχε βγει από κάποια δημόσια υπηρεσία και πήγε και εγκαταστάθηκε στο κόμμα .Μπήκα στην πολιτική έχοντας κάνει μια δημοσιογραφική πορεία 33 χρόνια και αισθάνομαι γεμάτος και ξέρω τι θέλω να προτείνω».
Για την ύφεση στην εγχώρια αγορά, και το «λουκέτο» που έβαλαν πολλές επιχειρήσεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης ο γνωστός δημοσιογράφος εξήγησε : «Κοιμόμασταν τόσα χρόνια στον κλάδο της δημοσιογραφίας και την εποχή που έπρεπε να δούμε ότι ο κλάδος ότι πηγαίνει στην καταστροφή επειδή είναι γεμάτος παθητικές επιχειρήσεις όλοι θα προτιμούσαμε να ζούμε με τα δανεικά των αφεντικών.Tώρα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τον κατώτατο μισθό των 580 ευρώ την στιγμή που η δημοσιογραφική εργασία είναι πολύ κάτω από τα 500 ευρώ και ανασφάλιστη.Ζητάγαμε αυξήσεις την στιγμή που καίγονταν το σπίτι μας».
Ο Αντώνης Λιάρος απάντησε και στο ερώτημα εάν τα μέσα ενημέρωσης έφεραν την κρίση νωρίτερα στη χώρα μας και εάν υπάρχει υπερβολή και δραματοποίηση της κατάστασης τα δελτία ειδήσεων
«Δεν μπορούμε να απομονωθούμε συναισθηματικά από την καταγραφή μιας είδησης την στιγμή που η είδηση αφορά εκατομμύρια συνανθρώπους μας.Όταν η καθημερινότητα μας είναι περικοπές μισθών, φόροι, αδυναμία πληρωμής των στοιχειωδών μια οικογένειας, δεν μπορούμε να είμαστε ψυχροί λες και παρουσιάζουμε ένα συνέδριο τεχνοκρατικό.
Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος για την αδυσώπητη οικονομική καθημερινότητα που βιώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και να λες ότι δραματοποιείς την κατάσταση, δυστυχώς είναι δραματική η κατάσταση που βιώνει η κοινωνία.»
Ακόμη ανέφερε ότι τα μέσα ενημέρωσης ότι καλούνται να διαχειριστούν ένα τεράστιο θέμα όπως είναι η οικονομική κρίση, με τρομακτικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στις επόμενες γενιές.
«Ίσως να καθυστερήσαμε να αντιληφθούμε το πρόβλημα, ζούσαμε στιγμές ευδαιμονίας όλοι μας και οι πολίτες, δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί. Μας έλεγαν ότι η κατάσταση δεν είναι καλή αλλά δεν το πιστεύαμε.
Πρέπει να πούμε στον Έλληνα πολίτη όλη την αφήγηση της ιστορίας, από που ξεκινήσαμε, τι χάλασε στην πορεία, τι προσπαθήσαμε να φτιάξουμε και που οδηγούμαστε. Την αφήγηση θα την πούμε όταν θα έχουμε αρχίσει απέναντι να βλέπουμε την άκρη του τούνελ. Νομίζουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη έχουμε λίγη πορεία να διανύσουμε ακόμη.», κατέληξε.