18 Μαρ 2013

Έλα τώρα με το παραμύθι "ουρές για μια λαγάνα"

Το παραμύθι "ουρές για μια λαγάνα και λίγο χαλβά" είναι πολύ καλό, έχει έντονα στοιχεία λαϊκισμού, πουλάει, όπως όλες οι ειδήσεις για "ουρές πεινασμένων", αλλά ..δεν έχει δράκο.
Βρέθηκα σήμερα στις εκδηλώσεις στο στρατόπεδο Κόδρα, όπως..
κάθε χρόνο. Πράγματι είχε μια τεράστια ουρά εκεί που μοίραζαν το πλαστικό πιάτο, με τα νηστήσιμα. Ακριβώς δίπλα, είδα τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, ο οποίος τα έλεγε με τον Γιάννη Μαγκριώτη. Οι δύο ΠΑΣΟΚοι κάθονταν ανάμεσα σε εκατοντάδες κόσμου και όλοι όσοι τους πλησίαζαν, το έκαναν με καλές διαθέσεις. Ούτε ένας δεν τους στραβοκοίταξε. Προφανώς οι επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι έλλειπαν  σε τριημεράκι (αυτοί που "ανήκουν" σε κόμματα και στήνουν επεισόδια με πολιτικούς, βάζουν έναν δικό τους να φωνάζει δίπλα από την κάμερα -δεν φαίνεται ποτέ!- ώστε να γίνει πιασάρικο το βίντεο, το οποίο ανεβάζουν στη συνέχεια σε youtube, blogs κ.λ.π. Η αναγκαιότητα να φτιάξουν πιασάρικο βιντεάκι είναι το κίνητρο κι όχι η επιθυμία να διαμαρτυρηθούν).

Κατεβαίνοντας λοιπόν από το εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου -για όσους ξέρουν το Κόδρα- κόντεψε να μας πατήσει ένα πράσινο AUDI A4. Αμάξι αξίας άνω των 15.000 ευρώ, καλογυαλισμένο, περιποιημένο. Ο οδηγός ήταν ο κλασικός μπάρμπας 65-70 ετών, από αυτούς που κυνηγάνε οι τηλεοπτικές κάμερες, για να πούνε "πόσο τους αδίκησαν οι πολιτικοί"- και δίπλα του η γυναίκα του, γύρω στα 60, καλοντυμένη. Πάρκαραν και προχωρήσαμε μαζί μέχρι το "συσσίτιο". Εκεί, αφού είχε ουρά, εμείς αποφασίσαμε να μη φάμε, πήραμε από δίπλα ένα ποτήρι κρασί και απλά χαζεύαμε την ουρά. 
Πράγματι υπήρχε πολύς κόσμος. Μεταξύ αυτών, το προαναφερόμενο ζευγάρι, που έσπρωχνε για να φτάσει στο πιάτο αξίας μισού ευρώ το πολύ, αλλά και πολλοί νέοι και νέες, οι οποίοι την ώρα που περίμεναν έκαναν αυτό που πάντα κάνουν οι νέοι: μιλούσαν στο κινητό.
Μιλώντας στο κινητό των 800 ευρώ (έχετε δεί νεαρό με φτηνό κινητό;), έφταναν στο πιάτο του μισού ευρώ, επειδή το έδινε ο δήμος και οι χορηγοί, ήταν ώρα για φαγητό, το απαιτεί το έθιμο κι όχι επειδή είναι πεινάλες. Προφανώς ο μπάρμπας που θα μας πάταγε με το AUDI, δεν σπρωχνόταν επειδή δεν είχε να φάει, αλλά επειδή λειτουργεί η μάζα, "άμα είναι τζάμπα".
Στο τζάμπα ορμάνε όλοι σαν γύπες, ακόμη κι αν έχουν στο σεντούκι χρυσές λίρες. Αυτή είναι η αλήθεια
Ας μην γελοιοποιούμε λοιπόν την πραγματικότητα με λαϊκισμούς. Ουρές υπήρχαν πάντα, -έγραψα στην αρχή ότι πηγαίνω χρόνια στο Κόδρα, πάντα τέτοια ουρά είχε- ο κόσμος είναι πολύ πιό σφιγμένος τώρα, αλλά δεν γίναμε Αιθιοπία και περιμένουμε να μοιράσουν τζάμπα φαγητό για να φάμε ! 
Είναι ντροπή, η συνεχής κλάψα, για πάμφτωχους την ώρα που οι ψαροταβέρνες αναστέναξαν αμέσως μετά.
Πηγαίνετε τώρα να βρείτε θέση στο ΜΑΪΑΜΙ !!!

Βασίλης Προκοπίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη