26 Μαρ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 η Ελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης υπέβαλλε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού, προς το Διοικητικό Συμβούλιο πολυσέλιδη Έκθεση Οικονομικής Διαχείρισης που συνέταξε για την χρονική περίοδο Μαΐου 2012 έως και ...
26 Ιανουαρίου 2013, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε στα έσοδα και τις δαπάνες.

Σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση της Νομικής συμβούλου της Ένωσης μας με Θέμα : << Τήρηση του Βιβλίου Πρακτικών Συνεδριάσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής >>, δηλώνεται με σαφήνεια ότι : ‘’…η Ελεγκτική Επιτροπή, ως όργανο της Ένωσης, δεν δύναται να τηρεί μυστικά τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της, οι οποίες εκ του Καταστατικού αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης της Ένωσης, ούτε ασφαλώς και το περιεχόμενο των οικονομικών Εκθέσεων που συντάσσει, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζει την δημοσιότητά τους.
Η υποχρέωση της δημοσιότητας των εν λόγω στοιχείων επιτείνεται εκ του γεγονότος ότι το Δ.Σ. υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες προς τα μέλη του ανά πάσα στιγμή υποβληθεί σχετικό αίτημα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τη διαχείριση των οικονομικών της Ένωσης, ακόμη και για το περιεχόμενο των οικονομικών εκθέσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου να τηρηθεί η ως άνω υποχρέωση δημοσιότητας προς τα μέλη της Ενώσεως των οικονομικών εκθέσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής, το Βιβλίο Συνεδριάσεων της θα πρέπει να παραμείνει στην έδρα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης – γραφεία της – και οποιοδήποτε μέλος της μπορεί να πληροφορηθεί το περιεχόμενο των αποφάσεων που είναι εγγεγραμμένες σε αυτό.’’

Παρόλα αυτά, το Προεδρείο της Ένωσης, έλαβε με πλειοψηφία μία απόφαση που εγείρει ερωτήματα. Αποφάσισε την ΜΗ δημοσιοποίηση της εν λόγω Έκθεσης Οικονομικής Διαχείρισης, δηλαδή να μείνει στα συρτάρια των γραφείων της Ένωσης, και τα ερωτήματα που αμέσως τίθενται είναι : ‘’ ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ; ΓΙΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ‘’

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε προς όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ότι τα Όργανα της Ένωσης είναι : A] η Γενική Συνέλευση, Β] το Διοικητικό Συμβούλιο, και Γ] η Ελεγκτική Επιτροπή, τα οποία είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και με συγκεκριμένες αρμοδιότητες – καθήκοντα.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού, παράγραφος 4, εδάφιο (δ), το Διοικητικό Συμβούλιο παρέχει στα μέλη της Ένωσης και στην Ελεγκτική Επιτροπή κάθε πληροφορία και στοιχεία που ζητούνται.

Η απόφαση που πάρθηκε περί ΜΗ δημοσιοποίησης της εν λόγω Έκθεσης Οικονομικής Διαχείρισης από την πλειοψηφεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ και αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ ανάκληση αυτής της πρωτοφανούς απόφασης, ώστε να δημοσιευτεί η Έκθεση για να την πληροφορηθούν τα μέλη της Ένωσης.

Γιατί δεν αποτελεί δημοσιοποίηση η ολιγόλεπτη αναφορά κατά την διάρκεια μιας Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία το σώμα θα κληθεί να την εγκρίνει ( Άρθρο 13 Καταστατικού).

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, προς το οποίο και υπεβλήθη η Έκθεση Οικονομικής Διαχείρισης χρονικής περιόδου Μαΐου 2012 έως και 26 Ιανουαρίου 2013, αποτελείται από δεκατρία (13) μέλη τα οποία και έχουν λάβει γνώση της Εκθέσεως σύμφωνα πάντα με το άρθρο 20 του Καταστατικού.

Κλείνοντας να μην λησμονούν ορισμένοι το γεγονός ότι η Ελεγκτική Επιτροπή, ως ανεξάρτητο όργανο της Ένωσης, τηρεί δικό της βιβλίο και ως εκ τούτου δύναται να παρέχει πληροφορίες των αποφάσεων που είναι εγγεγραμμένες σε αυτό, σε οποιοδήποτε μέλος το ζητήσει.

Σε περίπτωση επιμονής από μέρους της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΗ δημοσιοποίησης της Έκθεσης Οικονομικής Διαχείρισης θα αναγκασθούμε ως Σ.Ε.Α.Θ. να δημοσιοποιήσουμε αυτή, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη