14 Μαρ 2013

Επιβεβαιώθηκε! Βρέθηκε το σωματίδιο του ΘΕΟΥ! Είναι ένα higgs!

Ένα πρωτόγνωρo σωματίδιο ανακαλύφθηκε στο μεγαλύτερο επιταχυντή άτομο στον κόσμο το περασμένο έτος είναι, πράγματι, το μποζόνιο Higgs , το σωματίδιο που
θεωρείται για να εξηγήσει πώς να πάρει άλλα σωματίδια τη μάζα τους, οι επιστήμονες ανέφεραν σήμερα (14 Μαρτίου), κατά την ετήσια Rencontres de Moriond συνέδριο στην Ιταλία.
Οι φυσικοί ανακοίνωσαν στις 4 Ιουλίου 2012, η οποία, με περισσότερο από το 99 τοις εκατό βεβαιότητα, είχαν βρει ένα νέο στοιχειώδες σωματίδιο που ζυγίζει περίπου 126 φορές τη μάζα του πρωτονίου, που ήταν πιθανόν η πολυπόθητη μποζόνιο Higgs . Το Higgs είναι μερικές φορές αναφέρεται ως το " σωματίδιο του Θεού ", με την πικρία πολλών επιστημόνων , οι οποίοι προτιμούν επίσημη ονομασία του. Αλλά οι δύο πειράματα, ATLAS και CMS, δεν είχε συλλέξει αρκετά στοιχεία για να πούμε το σωματίδιο ήταν, σίγουρα, το μποζόνιο Higgs, το τελευταίο ανεξερεύνητο κομμάτι του παζλ που προβλέπεται από το Καθιερωμένο Μοντέλο , η κυρίαρχη θεωρία της σωματιδιακής φυσικής. Τώρα, μετά τη συλλογή δυόμισι φορές περισσότερα δεδομένα στο εσωτερικό του Large Hadron Collider ( LHC ) - όπου πρωτόνια κοντά σε zip ταχύτητα φωτός γύρω από το 17-μίλι-μακριά (27 χιλιόμετρα) υπόγειο δαχτυλίδι κάτω από την Ελβετία και τη Γαλλία - λένε οι φυσικοί των σωματιδίων είναι το σωματίδιο Higgs. [ Στην Φωτογραφίες: Ψάχνοντας για το μποζόνιο Higgs ]

"Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα με την πλήρη 2012, σύμφωνα δεδομένα είναι υπέροχη και για μένα είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μποζόνιο Higgs αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γνωρίζουν τι είδους μποζόνιο Higgs είναι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Joe CMS Incandela σε δήλωσή του. Ο Dave Charlton, ATLAS εκπρόσωπος συμφωνηθεί, η νέα αποτελέσματα "σημείο για το νέο σωματίδιο που έχει το σπιν-ισοτιμία του μποζονίου Higgs, όπως το Καθιερωμένο Μοντέλο", αναφέρεται σε μια κβαντική ιδιότητα των στοιχειωδών σωματιδίων. Για να επιβεβαιώσετε το σωματίδιο όπως το μποζόνιο Higgs, οι φυσικοί έπρεπε να συλλέξει τους τόνους των δεδομένων που θα αποκαλύψει κβαντικές ιδιότητες του, καθώς και το πώς αλληλεπιδρούν με άλλα σωματίδια. Για παράδειγμα, ένα σωματίδιο Higgs πρέπει να έχει καμία περιστροφή και την ισοτιμία τους, ή το μέτρο για το πώς είδωλο του συμπεριφέρεται, θα πρέπει να είναι θετική, τόσο από τις οποίες υποστηρίζονται από δεδομένα από τα πειράματα ATLAS και CMS. Ακόμα κι έτσι, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν αυτό μποζόνιο Higgs είναι το ένα που προβλέπεται από το Καθιερωμένο Μοντέλο ή ίσως το ελαφρύτερο από πολλά μποζόνια αναμένεται να υπάρχουν από άλλες θεωρίες.
Βλέποντας πώς αυτό σωματίδιο διασπάται σε άλλα σωματίδια θα μπορούσε να αφήσει φυσικοί γνωρίζουν αν αυτό Higgs είναι η «plain vanilla" Καθιερωμένο Μοντέλο Higgs . Ανίχνευση ένα μποζόνιο Higgs είναι σπάνια, μόνο με αυτήν που παρατηρήθηκε για κάθε 1 τρισεκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων-πρωτονίων. Ως εκ τούτου, οι φυσικοί του LHC λένε ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα δεδομένα για την κατανόηση όλων των τρόπων με τους οποίους το Higgs διασπάται. Από ό, τι είναι γνωστό σχετικά με το σωματίδιο τώρα, οι φυσικοί έχουν πει ότι το μποζόνιο Higgs μπορεί να σημάνει μοίρα του σύμπαντος στο πολύ μακρινό μέλλον.
Αυτό συμβαίνει γιατί η μάζα του μποζονίου Higgs είναι ένα κρίσιμο μέρος ενός υπολογισμού που προμηνύει το μέλλον του χώρου και του χρόνου . Η μάζα του από 126 φορές τη μάζα του πρωτονίου είναι μόνο για ό, τι θα χρειαζόταν για να δημιουργήσει μια εντελώς ασταθή σύμπαν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κατακλυσμό από δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα. "Ο υπολογισμός αυτός που λέει ότι πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα θα υπάρξει μια καταστροφή," Joseph Lykken, ένας θεωρητικός φυσικός στο Fermi National Accelerator Laboratory σε Batavia, Ιλλινόις, δήλωσε τον περασμένο μήνα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης.
"Μπορεί να είναι ο κόσμος που ζούμε είναι εγγενώς ασταθείς, και σε μερικά δισεκατομμύρια σημείο της χρόνια από τώρα είναι όλα πρόκειται να πάρει εξαφανιστεί», πρόσθεσε ο Lykken, ένας συνεργάτης στο πείραμα CMS.

www.yahoo.news.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη