14 Απρ 2013

Και όμως, 1.348.742 άνεργοι δεν ήταν επίορκοι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Θα γίνω κουραστικός πάλι. Και τούτο, διότι ξεχνάμε γρήγορα τις μεγαλοφυείς δηλώσεις του πολιτικού προσωπικού του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος:

Ράιχενμπαχ [15.11.2011]: «Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα εξόδων». Διαφωνεί κανείς;
Πάγκαλος [εν έτει 2010]: «Το Μνημόνιο είναι ευτυχία. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι η κατάργηση οργανικής θέσεως στο Δημόσιο αίρει τη μονιμότητα του υπαλλήλου».
Σαμαράς [13.04.2013]: «Το Σύνταγμα ορίζει ότι η κατάργηση οργανικής θέσης στο Δημόσιο επιτρέπει την απόλυση του υπαλλήλου που κατείχε την καταργηθείσα οργανική θέση». [Όταν το έλεγε ο Πάγκαλος, ο Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός].
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 εκκρεμεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συγχώνευση οργανισμών, η οποία στοχεύει στη μείωση του υπαλληλικού προσωπικού. Δεν έχει ψηφισθεί, διότι προείχαν άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως η τακτοποίηση των ποινικών ευθυνών των τραπεζιτών που μετέτρεπαν τις καταθέσεις μας σε θαλασσοδάνεια προς κόμματα και κολλητούς. Επίσης, προείχε η καταβολή στους κολλητούς τεράστιων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ χωρίς να απαιτείται, γι’ αυτούς μόνον, φορολογική ενημερότητα. Δεν ήταν σωστό, βεβαίως, να γίνει η συγχώνευση των οργανισμών με …… Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Μολονότι θεωρώ απαράδεκτο να χάνει κάποιος τη δουλειά του και μάλιστα εν καιρώ Μνημονίου, θα πρέπει να θυμίσω στους φίλους δημοσίους υπαλλήλους πως όταν εγώ καλούμαι με χαράτσια και υπέρογκη φορολογία να πληρώσω τον μισθό τους και τα δανεικά που έφαγαν ο Πάγκαλος και η παρέα του, αλλά αδυνατώ είτε διότι είμαι άνεργος είτε διότι έχει συρρικνωθεί η δουλειά μου και στερούμαι εσόδων, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν εκείνοι να διατηρούν τη θέση τους. Δεν είναι λύση να μου πάρουν το σπίτι για να καταβληθεί ο μισθός τους και να αποπληρωθούν τα δανεικά που έφαγαν εκείνοι που τους διόρισαν. Εκτός, αν θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους αμισθί. Έτσι ακριβώς έγινε με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Δεν είχε ο εργοδότης να τους πληρώσει ελέω χαρατσίων, υπερφορολόγησης, ύφεσης και τους απέλυσε. Τόσο απλά. Έστω και αν δεν ήταν επίορκοι.
Και μη μου πουν ότι αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα βαθύνει η ύφεση, αφού θα μειωθεί η κατανάλωση, διότι θα «πηδηχτώ από το παράθυρο». Τούτο το γράφω, επειδή άκουσα και αυτό το επιχείρημα από κάποιον συνδικαλιστή στην προσπάθειά του να μας εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Οι άνεργοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έθιξαν τον πυρήνα της συγκρότησης των κρατικοδίαιτων κομμάτων που μας ξεσκίζουν 40 χρόνια τώρα. Οι άνεργοι δημόσιο υπάλληλοι, όμως, θα κατεδαφίσουν τα κόμματα της αρπαχτής και της διαπλοκής. Γι’ αυτό και οι τρισμέγιστοι φωστήρες κοιλοπονούν τόσον καιρό με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να προβούν σε απολύσεις, αφού η προγραμματική συμφωνία τους το απαγορεύει ρητώς; Θέλετε να φανούν ανακόλουθοι στο εκλογικό σώμα;
Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι γιατί η τρόικα θέλει να κάνει τόσο κακό στα δύο κώματα εξουσίας απαιτώντας απολύσεις.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη