23 Απρ 2013

Δικτατορία του αληταριάτου

του Σωτήριου Καλαμίτση
«Γροθιά στο στομάχι» η δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και ο αρχικός πρωτοσέλιδος κυριακάτικος τίτλος της «ΣΚΑΤΑ»: 30% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι...
επί χούντας περνούσε καλλίτερα.
Αυτοί στους οποίους δεν άρεσε το αποτέλεσμα τούτο, ήτοι οι εκπρόσωποι της τρικωματικής, χρησιμοποίησαν το χιλιοειπωμένο επιχείρημα της πλάκας: «αποτύπωση της στιγμής». Κι’ αν είναι έτσι τα πράγματα ρε παλληκάρια, γιατί σήμερα 23.04.2013 πορευόμαστε με την αποτύπωση της στιγμής της 17.06.2012 και δεν πάμε για μία νέα στιγμιαία εκλογική αποτύπωση;
Παρακολούθησα την πρώτη ομιλία του νέου ΓΓ του ΚΚΕ. Σκέτο κλισέ. Ο τρόπος ομιλίας του θύμιζε κάτι από Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Κι’ από κάτω ο πολύς συγκεντρωμένος κόσμος να φωνάζει μακρόσυρτα και ξεψυχισμένα τα γνωστά συνθήματα. Τα είπαν μεταξύ τους και διελύθησαν ησύχως. Ο σοσιαλισμός θα έλθει μέσω της δικτατορίας του προλεταριάτου, εξ ου και το κόμμα αυτό νομιμοποιείται περισσότερο από τη Χρυσή Αυγή να μετέχει του δημοκρατικού γίγνεσθαι. Απόδειξη της δημοκρατικότητος η εκπαραθύρωση του εξαίρετου φερέλπιδος νέου Μπογιόπουλου. Όταν πρόκειται για το προλεταριάτο, η λέξη «δικτατορία» δεν απαγορεύεται.
Από την άλλη μεριά η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη την ολοένα διογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος, αναπολεί την επταετία των συνταγματαρχών. Μάλλον διέγνωσε ότι όποιος και να κυβερνά, δημοκράτης ή μη, υπάλληλος ξένων αφεντικών είναι, εξ ου και το μόνο μέλημα του απλού λαού είναι να φροντίσει να περνά τη ζωή του όσο το δυνατόν καλλίτερα λέγοντας μοιρολατρικά: «Μια ζωή είναι, θα περάσει».
Η δημοσκόπηση με το 30% να δηλώνει ότι επί χούντας περνούσε καλλίτερα μπορεί να διατυπωθεί πολύ απλά και λαϊκά ως εξής: «Επί χούντας είχα λεφτά, αλλά δεν μπορούσα να τα φάω, διότι υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας. Σήμερα είμαι ελεύθερος να πάω όπου θέλω, αλλά δεν έχω λεφτά να πάω/φάω». Ο ορισμός της δικτατορίας της αλητοκρατίας που βιώνουμε.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Ο κ. Ηλίας Κικίλιας μια χαρά Διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν όσο διόριζε τη γυναίκα και την κουνιάδα του δεόντως (http://taxalia.blogspot.com/2011/09/i.html). Όταν, όμως, άρχισε να διορίζει πράσινους ως τριμηνίτες, τετραμηνίτες και πενταμηνίτες, ο κ. υπουργός Εργασίας εξανέστη και ζήτησε την παραίτησή του. Έρχεται και χρήμα με ουρά, το ΕΣΠΑ για 400.000 ανέργους. Θα το διαχειρισθεί ο κ. Κικίλιας; Αν είναι δυνατόν! Βαγγέλας και Φωτίγκος προέβαλαν veto και του είπαν να κάτσει στη θέση του και δεν τον κουνάει καμμιά κουφάλα. Έτσι εξηγείται πώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να συγκεντρώνει το 7% της προτίμησης των εκλογέων. Διορισμοί ueber alles ρεεεεεεε! Και νεκρούς ανασταίνουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη