16 Απρ 2013

Άννα Ευθυμίου: "Η απραξία Μπουτάρη υποβάθμισε τον Δήμο"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 15-04-2013
Η Άννα Ευθυμίου, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα και δικηγόρος, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15-04-2013 τόνισε ότι:
«Κρούω στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεκαπέντε (15) μνημεία της Θεσσαλονίκης που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO. Μεταξύ των μνημείων αυτών εξέχουσα θέση κατέχουν η Ροτόντα, τα βυζαντινά λουτρά, οι ναοί της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Δημητρίου και άλλες βυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται κυρίως στην Άνω Πόλη. Σκουπίδια, πάγκοι μικροπωλητών, ακαταστασία, βαμμένα παγκάκια, ξεχαρβαλωμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια είναι μερικές από τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην Εθνική Επιτροπή της UNESCO στην Αθήνα. Όπως συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να διαγραφούν, αν οι καταγγελίες πληθύνουν και ακολουθήσει και αυτοψία από αρμόδια επιτροπή της UNESCO. Γνωρίζετε, εξάλλου, ότι υπάρχει εξειδικευμένος τουρισμός που επισκέπτεται ανά τον κόσμο τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κατά αυτόν τον τρόπο, η πόλη μας και ο Δήμος μας θα επενδύσει στον τουρισμό; Έτσι διώχνετε τον τουρισμό! Ο σεβασμός στην ιστορία των μνημείων με τη διαμόρφωση και διατήρηση ενός αξιοπρεπούς περιβάλλοντος χώρου, θα πρέπει επιτέλους να αποτελέσει προτεραιότητα για τη διοίκησή σας.»
Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά και στη μετεγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), προκειμένου να παραχωρηθεί στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ. Συγκεκριμένα, ρώτησε: «Σε ποια φάση βρίσκεται η σύναψη της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ; Έχει παρέλθει ενάμιση μήνας από τότε που υπήρξε η δέσμευση ότι οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση του ΣΜΑ θα προσχωρήσουν τάχιστα. Ας μην ξεχνάμε ότι 400 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, επειδή μπλόκαραν οι εργασίες στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ.»
Τέλος, στις καταγγελίες του κ. Μπουτάρη ότι η Νέα Δημοκρατία εμπλέκεται στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην κεντρική Μακεδονία τόνισε ότι αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του. «Προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τη γνώμη των συμπολιτών μας, δικαιολογώντας τις δικές σας παλινωδίες με κίνητρα που μόνο εσείς ο ίδιος γνωρίζετε, οι οποίες είχαν ως κατάληξη – μετά από σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων και σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας – την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, για την άμεση διενέργεια εκλογών ανάδειξης διοίκησης στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας. Η δική σας απραξία ουσιαστικά υποβίβασε το Δήμο Θεσσαλονίκης.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη