18 Απρ 2013

Μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε τώρα ε;

Δεν πιστεύω (για να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για προσωπική άποψη) πως υπάρχει πιο ανόητη ιδέα από το να πιστεύουν κάποιοι πως με το να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές θα λυθεί κάποιο πρόβλημα. 


Διαβάζω στην Καθημερινή:
Η αρχική πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι αυτή που θα κατατεθεί τελικώς στη Βουλή και όχι η αντιπρόταση της τρόικας. 

1. Τι δουλειά έχει η τρόικα να πει πόσες μέρες θα δουλεύουν τα μαγαζιά;
2. Δεν μπορώ να ακούω την καραμέλα πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, την στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι οι ώρες λειτουργίας αλλά η προφανής έλλειψη ρευστού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του υπουργείου, που είχε παρουσιασθεί τον Δεκέμβριο, προέβλεπε την προαιρετική λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων, εμβαδού κάτω των 250 τ.μ.
και τις 52 Κυριακές του έτους. Επίσης προέβλεπε την προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων, ανεξαρτήτου μεγέθους, επτά Κυριακές ετησίως και συγκεκριμένα τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, την Κυριακή των Βαΐων, καθώς και την πρώτη Κυριακή των εκπτωτικών περιόδων, οι οποίες πλέον από δύο που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε τέσσερις. Η τρόικα από την πλευρά της είχε αντιπροτείνει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων 10 Κυριακές τον χρόνο.

3. Εμείς βέβαια ως βασιλικότεροι του βασιλέως, δώσαμε χειρότερη πρόταση από αυτή της Τρόικα (αρνούμαι να το κλίνω είναι ξένη λέξη)! 
4. Βέβαια η τρόικα έδωσε λύση που να είναι αρεστή στις πολυεθνικές που εξυπηρετεί για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Ουσιαστικά οι καταστηματάρχες με μικρά μαγαζιά είτε θα τους βγει το λάδι εντελώς, αλλά μικρό το κακό αφού δεν τους είχε μείνει και κανένα φράγκο να πάνε πουθενά τις Κυριακές, αυτοί που έχουν υπαλλήλους θα τους ξεζουμίσουν (κι άμα δε σ'αρέσει "όξω από την πόρτα 40% ανεργία στην Θεσσαλονίκη") και τελικά πάλι θα χάσει το κράτος αφού αυτοί δεν θα μπορούν να βγουν να πιουν έναν καφέ, ένα ποτό, να πάνε σε καμία φτηνοταβέρνα (τουτέστιν ΦΠΑ).
Η μόνη ίσως κερδισμένη θα είναι η ΔΕΗ αλλά δυστυχώς, τζάμπα θα καίει η λάμπα...

ΚΝ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη