1 Απρ 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ

Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για διαθεσιμότητες εργαζομένων και τις έξι απολύσεις, τρεις εκ των οποίων από το...
σωματείο τους. Ζητούν την ανάκλησή τους και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Για στοχευμένες απολύσεις για να διαλυθεί το σωματείο, έκανε λόγο στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κουσακσίδης, το όνομα του οποίου είναι μεταξύ των απολυμένων. Μετά την απόρριψη της αίτησης της εταιρίας για ένταξη στο άρθρο 99 οι εργαζόμενοι θα ενημερώσουν σήμερα τον προϊστάμενο της εισαγγελίας από τον οποίο θα ζητήσουν έλεγχο των εταιριών ΑΓΝΟ και ΚΟΛΙΟΣ ενώ θα ενημερώσουν και την επιτροπή ανταγωνισμού για την τιμολόγηση προϊόντων των δύο εταιριών.

Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι περίμεναν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να πάει στο εργοστάσιο, για να τους ενημερώσει αν και πότε θα τους πληρώσει τους μισθούς που τους χρωστάει και αν προτίθεται να πάρει πίσω τις 119 διαθεσιμότητες που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες. Αντίθετα, όμως τους ανακοίνωσε τις έξι απολύσεις και ταυτόχρονα μηνύσεις εναντίον τους.

Η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο, το γραμματέα, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και τρεις ακόμη εργαζόμενους.

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη