26 Απρ 2013

Πρωθυπουργός: «Περάσαμε ωκεανούς, προφανώς δεν θα πνιγούμε στα ρηχά»

Ενώ πολλοί πρωτοκλασάτοι και υποτίθεται 'Σαμαροφύλακες' κομματικοί και κυβερνητικοί, σφυρίζουν αδιάφορα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στηρίζει το έργο του πρωθυπουργού:

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι χαρακτηριστικότερη φράση είναι αυτή που αποδίδεται από τα ΜΜΕ στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Περάσαμε ωκεανούς, προφανώς δεν θα πνιγούμε στα ρηχά». Υπό αυτή την έννοια είναι λογικό, όταν υπάρχει ένα μοναδικό εγχείρημα το οποίο έχει να κάνει με μια Κυβέρνηση από την κεντροδεξιά μέχρι και την αριστερά, με διαφορές ιδεολογικές και πολιτικές, αλλά με μια κοινή βάση, που είναι το πώς θα βοηθήσουμε τον τόπο να σταθεί στα πόδια του και να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες, λογικό είναι σε ήσσονος σημασίας ζητήματα να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Αυτό για μένα είναι και θεμιτό και λογικό.
 Αρκεί στο τέλος να υπάρχει η απαιτούμενη σύνθεση...
Αυτή η κυβέρνηση, κυρίως στα δύσκολα, έχει δώσει εξετάσεις και πέτυχε. Και θα έλεγα και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δώσει ξανά πίσω τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας.
Κατάφερε να σταθεροποιηθεί η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ και σε αυτούς τους μήνες είδαμε και κάποια χειροπιαστά δείγματα πολιτικών να πιάνουν τόπο. Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις και οι εξαγωγές δείχνουν ότι βελτιώνονται διαρκώς.
 Βλέπουμε, εκ των πραγμάτων, ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία ενός στοιχειώδους πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα μας επιτρέψει -αν δεν υπάρχει κάποιο διεθνές ατύχημα-, τον επόμενο χρόνο να υπάρχει ένα θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη του τόπου».
 «Πρέπει να έχουμε μεγάλη ταχύτητα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το λέει και χθες στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε καλύτερο συντονισμό και ταχύτητα στην υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων σε επίπεδο κορυφής. Υπό αυτή την έννοια, προφανώς, αφού το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι εγώ θα συμφωνήσω, αυτό το ζητάει και η ελληνική κοινωνία. Δηλαδή, δεν είναι κακό να θέλεις να βελτιώνεις διαρκώς την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του έργου σου. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε κάθε δουλειά, από μια μικρή επιχείρηση, μέχρι την μεγαλύτερη δουλειά που είναι η διαχείριση του ίδιου του κράτους.
 Έχουμε μπροστά μας αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές, έχουμε να κάνουμε με την αξιοποίηση της λιμνάζουσας περιουσίας του δημοσίου. Ζητήματα στα οποία οι πολίτες περιμένουν μεγαλύτερη ταχύτητα από εμάς».
«Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δείχνει συνοχή, αντοχή και καλή εικόνα προς τα έξω. Καλύτερη και από αυτή που ο καθένας από εμάς θα φανταζόταν στην αρχή του εγχειρήματος...
Για να δείξει μια καλύτερη επικοινωνία, αναγκαία και ικανή προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα βάθος έργου. Αυτό το βάθος πραγματικά υπάρχει. Τώρα, αν μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας, ενδεχομένως αυτό εξαρτάται από όλους μας.
Από τον κάθε συνάδελφο, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το έργο αυτής της κυβέρνησης στην περιφέρεια, μέσω των ΜΜΕ, σε όλους τους πολίτες».

 Άρης Σπηλιωτόπουλος στο Ρ/Φ “Aθήνα 9,84” στην εκπομπή του Α.Τόλιου 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη