25 Απρ 2013

"Τραβάει το αφτί" στους διαφωνούντες ο Μπουτάρης


Σας είχαμε αποκαλύψει εδώ κι εδώ πως έχουν "ξεκατινιαστεί" εντελώς εκεί στην Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη. Τώρα διαβάζουμε πως ο Γιάννης Μπουτάρης τους καλεί στο εδώλιο...


...της "Πρωτοβουλίας" να απολογηθούν και να τα βρουν.

Στην επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα Καρφίτσα και σας παραθέτουμε παρακάτω, είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως παραδέχεται η δημοτική Αρχή που έστειλε πολλούς ανθρώπους στη φυλακή για υπεξαίρεση (δίκαια-άδικα εδώ δεν θα το σχολιάσω) έχει στους κόλπους της δύο αντιδημάρχους (Καπόν-Αρβανίτης) οι οποίοι διαφωνούν για το αν υπάρχει η όχι το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του Δήμου!
Να θυμίσω πως κάποιοι έφαγαν ισόβια με βάση τις οικονομικές εκτιμήσεις και καταγγελίες αυτών των ανθρώπων!

Επίσης η "Πρωτοβουλία" καλεί την κυρία Αγκαθίδου να απολογηθεί διότι μέσω της εφημερίδας Μακεδονία κατήγγειλε την απαξίωση της ΚΕΔΗΘ η οποία καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το 2014 (και γι'αυτό θα σκάσει μεγάλο θέμα να το ξέρετε οι αναγνώστες τoυ Taxalia). 

Διαβάστε την επιστολή όπως την δημοσίευσε στην Καρφίτσα ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Στολάκης:


Φίλες και φίλοι,

το συμβούλιο της δημοτικής κίνησης στην τελευταία συνεδρίασή του (Τρίτη 23/4) έκανε μια γενικότερη αποτίμηση των προβλημάτων της παράταξης αλλά και της διοίκησης, που προκάλεσαν σοβαρές δυσλειτουργίες αλλά και μια σειρά 
αρνητικών δημοσιευμάτων την τελευταία περίοδο.

Πάγια και εκπεφρασμένη αντίληψη του 15μελούς είναι ότι η πλέον ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ανάγεται στη συζήτησή τους στα όργανα της παράταξης. Εκεί είναι το πεδίο όπου δίνονται οι εξηγήσεις,  εκεί επιλύονται οι όποιες διαφορές, εκεί επιτυγχάνεται η επιδιωκόμενη σύνθεση και η κατά το δυνατόν 
ενιαία πορεία της παράταξης.

Με βάση τα παραπάνω και αξιολογώντας τα θέματα με κριτήριο τη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 29/4, θεωρούμε επείγον να συζητηθούν τα εξής ζητήματα:

1. Η προκύψασα διαφορά εκτίμησης των οικονομικών μεγεθών του δήμου μεταξύ του
πρώην και του νυν αντιδημάρχου οικονομικών (ύψους ± 30 εκατ. ευρώ). Η αξιοπιστία των στοιχείων και των προσώπων πρέπει να αποκατασταθεί και η παράταξη οφείλει να είναι ενήμερη προκειμένου α) να καταστεί ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της αλλά και τη σοβαρότητά της ως διοίκησης (βλ. και εφημ. «Μακεδονία» 23/4/13), β) να είναι σε θέση να προγραμματίσει τις ενέργειές  της που αφορούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού, των δράσεων και των υποχρεώσεών της.

2. Οι δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου Ο.Ε.Υ. (βλ. και εφημ. «Μακεδονία» 15/4)

Το 15μελές επεξεργάστηκε και καταθέτει προς επείγουσα συζήτηση μια διαδικαστική πρόταση επίλυσης του ζητήματος (συνάπτεται)

3. Η επιστολή της Δ. Αγκαθίδου. Θεωρούμε ότι η δημ. σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» πρέπει να κληθεί και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιον της παράταξης α) για το περιεχόμενο όσων υποστηρίζει στην επιστολή της, β) για τον τρόπο που επέλεξε να τη δημοσιοποιήσει. (βλ. και εφημ.»Μακεδονία» 21/4/13).

Για μια σειρά άλλων θεμάτων (βελτίωση της λειτουργίας των οργάνων, θέματα χρηστής διοίκησης, ζητήματα ενιαίας λειτουργίας της παράταξης στις δημοτικές κοινότητες, προετοιμασία για την προεκλογική περίοδο κ.ά.) η πρόταση του 15μελούς είναι να αρχίσουν να συζητούνται συντεταγμένα μετά τις διακοπές του Πάσχα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη