15 Απρ 2013

Γ. Ιωαννίδης: «Την ευθύνη έχει η Αστυνομία»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για τα χθεσινά γεγονότα στο ΟΑΚΑ...

 «Είναι τρομερό που αυτή η κακομοίρα η ομάδα η ΑΕΚ πάσχει τα μέγιστα από ανθρώπους που την έφεραν σε οικονομικά δυσχερή και καταστροφική θέση. Και το μπάσκετ και τώρα το ποδόσφαιρο.

Εδώ και χρόνια, έχει μπει η διαδικασία σε ισχύ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες. Έχουν πληρωθεί αυτά. Κάμερες υπάρχουν παντού, εκτός από δύο γήπεδα, στον Πανθρακικό και στον Αστέρα Τρίπολης. Την εικόνα (αυτών που έκαναν επεισόδια) έχει η Αστυνομία. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε το ονομαστικό εισιτήριο, που έχουν σε όλη την Ευρώπη. Όποιος δεν κάθεται στη θέση του, διώκεται ποινικά. Γιατί δεν προχωράμε; Γιατί ο καθένας έχει το δικό του. Δεν συμφέρει τις ομάδες ως προς τη φοροδιαφυγή, διότι αν μπει (σε ισχύ) το ενιαίο σύστημα που θα πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομικών, θα έχουμε ακριβή αριθμό θέσεων που είναι κατειλημμένες και όχι αυτά που δηλώνουν, διότι κάποιες φορές αυτοί που μπαίνουν με διαρκείας, δεν φαίνονται.

Έφερα το 2008 ένα νόμο, με τον οποίο καρατομήθηκα πολιτικά. Μόνο κάποιος που έχει τάσεις αυτοκτονίας μπορεί να φέρει έναν τέτοιο νόμο, αλλά έπρεπε να πιάσουμε το ντόπινγκ τότε. Και πιάσαμε την άρση βαρών, το στίβο, την ποδηλασία, την κολύμβηση, τους πάντες. Και έγινε με πόνο ψυχής, γιατί είμαι άνθρωπος του αθλητισμού.

Τελείωσε το πρωτάθλημα. Πέστε μου πού υπήρξε βία. Χθες; Και ο Άρης να έπεφτε, το ίδιο θα γινόταν. Είναι κατακριτέο, αλλά πέστε μου σε ποια γήπεδα υπήρξε βία. Είναι αυτός που πέφτει, πονάει και είναι τρελοκομείο και μπαίνει στο γήπεδο. Έπρεπε η Αστυνομία χθες να ξέρει ότι είναι επικίνδυνο. Ανήκει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και όχι σε μένα – και αυτό είναι απόφαση επί Γερουλάνου και Μπιτσαξή – και θα πρέπει να πει κάποιος για την ηγεσία της, είτε την πολιτική είτε της σχολής. Δεν ξέρει η Αστυνομία ότι αν τυχόν χάσει μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και θα πέσει, οπωσδήποτε θα έχουμε επεισόδια και πλάνο να μπουν στον αγωνιστικό χώρο; Σε τρία λεπτά τελείωνε το παιχνίδι και μπήκαν μέσα. Δεν θα απολογηθώ εγώ για ένα πράγμα που δεν ανήκει σε μένα. Ποιανού είναι ευθύνη; Δική μου; Ιδιωτική είναι η Αστυνομία για να προφυλάξει; Δεν είναι επικίνδυνο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Τι έχει κάνει η Αστυνομία;

Η βία είναι εκτός ή εντός των γηπέδων και ποια είναι μεγαλύτερη βία; Οι χούλιγκανς ήταν απομονωμένοι. Αυτή τη στιγμή, έχουν διεισδύσει πολλοί που λειτουργούν παράνομα εκτός των γηπέδων και βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε ορισμένες καταστάσεις και μπήκαν (στα γήπεδα). Αυτοί που ακούν ξέρουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Σε κάθε ομάδα έχουν διεισδύσει αναρχικοί. Δεν το ξέρετε; Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Είναι θέμα Αστυνομίας. Εμείς, βγάζουμε νόμους και είναι πολύ αυστηροί. Δεν κάνουμε περιφρούρηση.»

Πηγή: Το Βήμα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη