22 Απρ 2013

Κόλλησε η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Δεν κατέληξαν σε τελική συμφωνία ΟΠΑΠ και Emma Delta για την πώληση του 33% των μετοχών του Οργανισμού καθώς η κοινοπραξία προσφέρει περί τα ..
682 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ + 60 εκατ. ευρώ) συνυπολογίζοντας το κουπόνι δηλαδή τα έσοδα 60 εκατ. ευρώ από το μέρισμα τα οποία με βάση την προσφορά αντί να πάνε υπέρ του νέου μετόχου θα εκχωρηθούν στο Δημόσιο.

Οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ κάλεσαν την Emma Delta να επανέλθει το πρωί της Πέμπτης με νέα βελτιωμένη πρόταση ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό είναι πάνω από το ποσό των 650 εκατ. ευρώ, που έχει θέσει αυτή τη στιγμή ως ελάχιστο ο ανεξάρτητος αποτιμητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματευόταν στο χρηματιστήριο στα 7 ευρώ, γεγονός που ανεβάζει την χρηματιστηριακή αξία του 33% του ΟΠΑΠ στα 735 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2013 υπολογίζονται στα 115 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τα κέρδη από τους φόρους θα είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη κοινοπραξία που είχε φτάσει στην τελική φάση η "Third Point" αποκλείστηκε καθώς έθεσε όρους και ζήτησε από την επόμενη ημέρα να προχωρήσουν σε πώληση των μετοχών που θα είχαν αγοράσει.
mega
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη