26 Απρ 2013

Κλωτσάει και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών στην αύξηση ωρών διδασκαλίας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:


Κύριε υπουργέ,

Με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που ευελπιστείτε να γίνει Νόμος του Κράτους (μέσα σε 48 ώρες) οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι:

Α. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που επονομάζεται και «σκούπα» από τα Μ. Μ. Ε. προσπαθεί να σκουπίσει και τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διότι:

1. Η σχεδιαζόμενη από εσάς αύξηση του ωραρίου από 2 έως 4 ώρες εβδομαδιαίως, θα απομακρύνει ΑΜΕΣΑ από την εκπαίδευση χιλιάδες εκπαιδευτικούς εξωθώντας ακόμα έναν εργασιακό χώρο σε κοινωνική απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση. Συγκεκριμένα τα πλεονάσματα που θα προκύψουν είναι από 160 έως 320 χιλιάδες διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
2. Η πρόθεση σας για εσωτερική μετανάστευση των καθηγητών αποτελεί άλλη μια παράμετρο της καθοδηγούμενης και σκοπούμενης πλέον επιστημονικής μετανάστευσης με στόχο να εκμηδενίσει και να εξουδετερώσει το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ που στήριξε διαχρονικά το έθνος και την Ελληνική κοινωνία.

3. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος γνωρίζετε ότι, οι ώρες διδασκαλίας δεν ισοσκελίζονται με οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασίας, εφόσον απαιτούν τουλάχιστον άλλες τόσες ώρες προετοιμασίας του εκπαιδευτικού. Σε όλα τα παραπάνω να συνυπολογίσετε και το διοικητικό έργο που ήδη επιτελούμε ως εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής μονάδας.

Β. Εφόσον στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων σας δείξατε πόσο σέβεστε την ελληνική κοινωνία και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου σας καλούμε όπως:

1. Να επιστρέψουν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από τα κόμματα, τα υπουργεία, τους βουλευτές, τα ΑΕΙ και Α-ΤΕΙ, τις Μητροπόλεις κλπ, στα σχολεία ώστε να καταπέσει ο μύθος που θέλετε να συντηρείται περί εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία.

2. Να πραγματοποιήσετε επιτέλους τον από καιρό αναμενόμενο και ύποπτα αναβαλλόμενο εξορθολογισμό στην εκπαίδευση ώστε να αποφασίζετε βάσει οργανογραμμάτων ( αποτέλεσμα μιας διαφανούς διαδικασίας) και ΟΧΙ με αντανακλαστικά «Κολοσσαίου και βοράς εργαζομένων» ως ζητούμενα της Τρόϊκας.

Εάν προχωρήσετε σε τόσο σημαντικές αποφάσεις με διαδικασία σαρανταοκτάωρου και Σαββατοκύριακου θα μας βρείτε απέναντι, όχι στα πλαίσια μιας στιγμιαίας αντίδρασης και αγανάκτησης, αλλά μιας βαθιάς ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Νεοφιλελευθερισμό και στον Φιλελευθερισμό και σας θυμίζουμε ότι ως ΔΑΚΕ είμαστε μια βαθιά φιλελεύθερη παράταξη. Λυπούμαστε που σας το υπενθυμίζουμε.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΑΚΕ
Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ & Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη