21 Απρ 2013

"Εμφύλιος" στους δημοσιογράφους λόγω blogs!!!

Επιστολή - καταγγελία ετοιμάζουν δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΜ-Θ προς το δημοσιογραφικό συνδικαλιστικό τους όργανο προκειμένου να διαφυλάξουν την πνευματική τους ιδιοκτησία. Συνάδελφοι με ή χωρίς...
εισαγωγικά κλέβουν ενυπόγραφα ρεπορτάζ επαγγελματιών του τύπου και τα παρουσιάζουν ως δικά τους σε προσωπικούς ή επαγγελματικούς ιστότοπους!

Το φαινόμενο έχει πάρει το τελευταίο διάστημα - λόγω ανταγωνισμού - τεράστιες διαστάσεις γεγονός που δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι που θα καταγγείλουν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ θα προσκομίσουν και τα ανάλογα ντοκουμέντα της λογοκλοπής! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, να ερευνήσει το ενδεχόμενο αν υπάρχουν συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ που εργάζονται σε δημόσια ή δημοτικά ΜΜΕ - δηλαδή έχουν συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης - αλλά εν τούτοις απασχολούνται ή κατέχουν - μέσω διαφημιστικών εταιρειών ή συγγενικών προσώπων - δικές τους ηλεκτρονικές σελίδες με διαφημιστικές καταχωρίσεις! 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τις καταγγελίες αναμένεται να προσυπογράψουν και δημοσιογραφοι των δημοσίων και δημοτικών ΜΜΕ οι οποίοι μ αυτόν τον τρόπο θέλουν να διαχωρίσουν τη θεση τους και να προστατεύσουν την επαγγελματική τους ακεραιότητα. 

Να θυμίσουμε οτι πρόσφατα ειχε τεθεί παρόμοιο θέμα - αποκλειστικής απασχόλησης - και στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονικης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη