20 Μαΐ 2013

Avete masturbatores

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Εις το άρθρον 80 του Κανονισμού της Βουλής προσετέθη εσπευσμένως την 17.05.2013 και ώραν 14:37:54 άρθρον 80Α έχον ούτω:

«1.Ειδικώτερον, δεν είναι κοσμία η έκφρασις «χειροκροτείτε γίδια χειροκροτείτε», όταν βουλευτής τις απευθύνεται προς τους συναδέλφους του εν τη αιθούση της Ολομελείας της Βουλής. Αντ’ αυτής δέον να χρησιμοποιήται η έκφρασις: «Χειρορκροτείτε αγαπητά ερίφια, χειροκροτείτε». Ομοίως δεν είναι κοσμία, μόνον εν τη αιθούση της Ολομελείας της Βουλής, η έκφρασις «Ξεφτιλισμένοι ε ξεφτιλισμένοι». Αντ’ αυτής δέον οι βουλευταί να απευθύνωνται προς τους συναδέλφους των μειδιώντες εγκαρδίως και χρησιμοποιούντες την έκφρασιν «Αγαπητοί συνάδελφοι έχετε κατέλθει όλας τα βαθμίδας της ηθικής καταπτώσεως».
2. Η έκφρασις «τζάμπα μάγκες», η οποία έχει επανειλημμένως ακουσθεί από του βήματος της Βουλής, εξ ου και έχει καταγραφεί ανεξιτήλως εις την μνήμην των βουλευτών, ουδόλως είναι κατακριτέα ως υβριστική, διότι επελέγη από ευσεβείς, οι οποίοι την εξεστόμισαν αντί της χυδαίας εκφράσεως «είσθε κουραδόμαγκες του κώλου».
3. Η προσφώνησις «άντε καλέ» είναι απολύτως κοσμία, αφού εκφερομένη με σκωπτικήν διάθεσιν υποδηλώνει θηλυπρέπειαν και ειρωνικήν, πλην φιλικήν, πρόθεσιν έναντι συναδέλφων βουλευτών εις τα πλαίσια της αόκνου προσπαθείας συσφίγξεως των δεσμών μεταξύ των μελών του Κοινοβουλίου, άμα δε και των γλουτών αυτών.
4. Η εκσφενδόνισις βαρέων αντικειμένων απαγορεύεται απολύτως, εκτός αν πρόκειται περί ογκωδών νομοσχεδίων, η εκηβολία των οποίων προς την πλευράν του αγορητού ενέχει απλώς την έννοιαν της αθλήσεως εις την έργω αποδοκιμασίαν του ομιλούντος και την επίδειξιν κοπώσεως εκ της επιπόνου προσπαθείας αναγνώσεως και κατανοήσεως αυτών εντός ελαχίστων ωρών. Τοιαύτη δε χειρονομία είναι απείρως προτιμωτέρα της ταυτοσήμου εκφράσεως «δεν μου γαμιέσαι ρε αρχίδι».
5. Η χρήσις εγχρώμων ψηφοδελτίων, ου μην αλλά και η χρήσις πλειόνων ψηφοδόχων, προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνησις το επιθυμητόν αποτέλεσμα εις ψηφοφορίας είτε δια την εκλογήν Προέδρου της Δημοκρατίας είτε δια την παραπομπήν εις δίκην ή μη υπουργών, αλλά και εις άλλας σοβαράς περιπτώσεις, ως ήθελε κρίνει κυριαρχικώς η κυβέρνησις, δεν αποτελεί υβριστικήν δια τους βουλευτάς ενέργειαν, αλλά ευγενή πρόσκλησιν εις επίδειξιν ευεργετικού αυτοευτελισμού εις τα πλαίσια της επίσης αόκνου προσπαθείας χαλυβδώσεως του άκρατου ραγιαδισμού εις τα κελεύσματα του εκάστοτε λαοπροβλήτου πρωθυπουργού».
Reichstag Heil!!
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη