24 Μαΐ 2013

Να γίνει ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η απόπειρα "απλούστευσης" της φορολογίας

Εδώ και 20 χρόνια, όλοι οι άχρηστοι πολιτικοί που πέρασαν από τον τόπο, προσπαθούν να "απλοποιήσουν" τη φορολογία, η οποία είναι η πιό πολύπλοκη και δυσνόητη του κόσμου, με αποτέλεσμα ...
να μην ξέρει κανείς τι ισχύει, οι εφορίες και το υπουργείο να δέχονται καθημερινά χιλιάδες ερωτήματα και να μην απαντούν κανένα.
Και κάθε χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια "απλούστευσης", τα πράγματα γίνονται συνεχώς πιό πολύπλοκα. 

Αν ρωτούσαμε 20 χρόνια πριν κάποιον, το 1993 δηλαδή, πώς φαντάζεται τη δημόσια διοίκηση το 2013, θα μας απαντούσε μετά βεβαιότητας, έχοντας στον νου του τη μηχανογράφηση: "σε 20 χρόνια, ε; το 2013; σίγουρα θα γίνονται όλα αυτόματα και με το πάτημα ενός κουμπιού".

Τελικά, η περίφημη "μηχανογράφηση" και οι δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να αυξηθεί ο όγκος πληροφοριών που λαμβάνει η διοίκηση κι όχι για να γίνει πιό απλή η ζωή του φορολογούμενου.
Όταν διπλασιάζονται οι δυνατότητες των υπολογιστών, το ηλίθιο υπουργείο οικονομικών, είναι εκεί για να τετραπλασιάσει τις απαιτήσεις παροχής στοιχείων.
Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους εδώ και χρόνια και δεν μπορούν να τα ξεμπλέξουν.

Έτσι, χθες ανακοινώθηκε ότι σκαρώνουν νέο φορολογικό νόμο και ..φτου κι απ΄την αρχή !

Δεν υπάρχει σωτηρία, παρά μόνο ένας νόμος, που θα προβλέπει βαριές ποινές κάθειρξης σε όσους με πρόσχημα την "απλούστευση", αυξάνουν τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις του κόσμου.

Ψάχνοντας απελπισμένα έσοδα το υπουργείο, νομοθετεί ό,τι μαλακία μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους, με αποτέλεσμα το χάος ! Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή, δεν πάει άλλο αυτό το χάλι, με την υπερνομοθέτηση !

taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη