29 Μαΐ 2013

«Δεν διώκομεν το φρόνημα, αλλά την πράξιν»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αυτά μου έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964. Τότε που ο κ. Παπαφίγκος μετείχε σε διαδηλώσεις-πορείες με το σύνθημα 5% και 1-1-4. Τότε που οι καθηγητές μου μού μάθαιναν πως ο Βολταίρος είχε πει το περίφημο: «Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις, αλλά θα ...
προασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου». Ίσως και να είναι ψέμμα. Μπορεί να μην είπε ή έγραψε κάτι τέτοιο ο Βολταίρος. Τον Γεώργιο Παπανδρέου, όμως, τον άκουσα με τα ίδια μου τ’ αυτιά. Όπως ψέμμα μπορεί να είναι η γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους. Εμένα, όμως, αυτά που έλεγαν ο Βολταίρος και ο Παπανδρέου μου αρέσουν. Ταιριάζουν στη Δημοκρατία.
Γιατί, λοιπόν, τόσος ντόρος για τις γενοκτονίες και την άρνησή τους; Πώς γίνεται να αναχθεί δια νόμου σε πράξη το φρόνημα;
Η κ. Ρεπούση αρνείται τις γενοκτονίες Ελλήνων. Δικαίωμά της. Αρκεί να το τεκμηριώνει, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, αφού ουδέν έχει καταρρίψει από τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα και ιστορικά ντοκουμέντα πλειάδας ειδημόνων. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Πλεύρη όσον αφορά στο ολοκαύτωμα των Εβραίων και όχι μόνον αυτών.
Τόση φασαρία για τα ολοκαυτώματα. Ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει. Γιατί θα πρέπει να πιστεύουν όλοι ότι ο Χριστός εσταυρώθη, όπως πιστεύουν εκατομμύρια; Ότι ο Λεωνίδας έπεσε υπέρ πατρίδος στις Θερμοπύλες; Όποιος θέλει ας μην το πιστεύει. Ότι οι Γερμανοί κατέστρεψαν την Ελλάδα και εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπων με τον φρικτότερο τρόπο; Όποιος θέλει ας μην το πιστεύει. Όποιος έχει μάτια βλέπει και διαβάζει. Άντε και με λίγο μυαλό κρίνει.
Εδώ μας λένε τελευταίως, καθηγητές του Πανεπιστημίου, όπως είναι ο κ. Κωστής, αλλά και πολιτικά προσώπατα, όπως είναι και ο κ. Γερουλάνος, ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Ότι έτσι πίστευαν οι δυτικοί, εξ ου και πονόψυχοι όντες μας ονόμασαν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων και μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε το 1821 για τα δικά τους, ασφαλώς, συμφέροντα και μόνον. Και δεν διαμαρτύρεται κανείς. Ούτε ο κ. Παπαφίγκος. Και ασχολούμεθα με τις αρνήσεις των γενοκτονιών και με τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών καταπατώντας τα δικαιώματα των ζωντανών Ελλήνων.
Θυμηθείτε σεις οι δημοκράτορες, όταν ψηφίσετε το ανθελληνικό νομοσχέδιο Καστανίδη-Παπαϊωάννου-Βενιζέλου-Ρουπακιώτη, να βάλετε και μία διάταξη που να ορίζει ότι οι σημερινοί Έλληνες ουδεμία σχέση έχουμε με τους αρχαίους Πλάτωνα, Σωκράτη, Λεωνίδα, Περικλή κ.λπ., και ότι όποιος πρεσβεύει τα αντίθετα θα απειλείται με κάθειρξη 25 ετών. Έτσι, θα καθαρίσετε πολύ εύκολα και παστρικά.
Οι καθηγητές μου, ο Θεός να τους συγχωρήσει, με έμαθαν πως ο Βολταίρος είχε πει και κάτι άλλο: «Εάν ο Θεός δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί». Αν ζούσαν σήμερα οι καθηγητές μου, είμαι βέβαιος πως θα μου έλεγαν: «Αν δεν υπήρχαν οι Κουβέληδες, θα έπρεπε να εφευρεθούν».
Κι’ ένα ερώτημα προς τον κ. Φωτίγκο: τις θέσεις της κ. Ρεπούση δεν τις συμμερίζεσθε και το δηλώνετε. Αλλά την ανέχεσθε στις τάξεις του κώματός σας. Γιατί δεν ανέχεσθε, εκτός κώματος φυσικά, οποιονδήποτε άλλον συμμερίζεται τις απόψεις της κ. Ρεπούση ή του κ. Πλεύρη;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση, αλλά και
ιδιαιτέρως ξενόφοβος, εξ ου και τρομάζω με το θράσος των ξενόδουλων λακέδων που με κυβερνούν
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη