27 Μαΐ 2013

Αυξάνονται οι κλοπές στα ...νεκροταφεία !

Δεν φτάνει που έχουν οι άνθρωποι το πένθος τους, όταν πηγαίνουν να ανάψουν ένα κεράκι στους δικούς τους που έφυγαν από τη ζωή, έχουν και τα κλεφτρόνια να τους σπάνε τα αυτοκίνητα για να κλέψουν ό,τι βρουν, μέσα στα κοιμητήρια! Είναι ο τρίτος ...
αναγνώστης, που μας καταγγέλει τις τελευταίες ημέρες το ίδιο πράγμα!

Δείτε τι γράφει -και έχουμε επιβεβαιώσει ότι πράγματι συμβαίνει (με την παρατήρηση, ότι είναι θέμα αστυνομίας περισσότερο κι όχι δήμου):

"Παρακαλώ πολύ να αναδείξετε ένα πρόβλημα απίστευτο, μήπως και ο Δήμος ενδιαφερθεί: το Σάββατο πήγα να ανάψω το καντήλι στο μνήμα του πατέρα μου στα κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου. Αλλοδαποί σπάζουν τα αυτοκίνητα των πονεμένων που θρηνούν ή φροντίζουν το μνήμα του αγαπημένου τους προσώπου σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτούς. Σπάζουν το τζάμι του αυτοκινήτου και κλέβουν τις τσάντες που έχουν αφήσει μέσα, ενθαρρυμένοι από την ερημιά που επικρατεί και γνωρίζοντας ότι όσοι βρίσκονται εκεί πήγαν για το ιερό σκοπό και έχουν το μυαλό τους στα μνήματα.
Ένας που φροντίζει τα μνήματα είπε ότι γίνεται χαμός εδώ και πολύ καιρό , ο Δήμαρχος το ξέρει αλλά δεν κάνει τίποτε. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο τα Σαββατοκύριακα που οι επισκέπτες είναι περισσότεροι και οι υπάλληλοι μόνο... ένας! Κανείς δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιούν μια σφυρίχτρα αυτοί που φροντίζουν τα μνήματα όταν συμβεί κάτι ώστε να κλείσει η εξώπορτα και οι θρασείς ληστές να εγκλωβιστούν μέσα. Αυτή τη φορά οι ληστές ήταν ρωσικής καταγωγής και οδηγούσαν ένα Χιουντάι Άτος, όπως είπε ένας κύριος που φροντίζει τα μνήματα και τους έχει ξαναδεί να περπατούν στο δρόμο που είναι παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα. Άρπαξαν την τσάντα της κυρίας που θρηνούσε τον άνδρα της σπάζοντας με πέτρα το τζάμι, ενώ το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και με συναγερμό! όποιος αφελής αφήσει το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο, ούτε καταλαβαίνει τι έγινε. Τί άλλο περιμένουμε να πάθουμε! Έχουν διαλυθεί τα πάντα, χτυπούν ακόμη και στα νεκροταφεία!

Παρακαλώ αναδείξτε το θέμα, κάντε ρεπορτάζ, πιέστε τον Δήμο, μήπως και σταματήσει το κακό."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη