20 Μαΐ 2013

Σάββας Αναστασιάδης: "Η εφημερίδα Μακεδονία είναι κομμάτι της Θεσσαλονίκης"

 « Θλίψη και πίκρα είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους Θεσσαλονικείς  καθώς η Ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» , κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με την  πόλη και την Βόρεια Ελλάδα,
κινδυνεύει να σταματήσει  την λειτουργία της, δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης σχετικά με την αβεβαιότητα που επικρατεί για τη συνέχιση της λειτουργίας της ιστορικής εφημερίδας.

   Επειδή η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών στη σύγχρονη εποχή είναι απαραίτητη  και η εφημερίδα «Μακεδονία»  απέδειξε στα 100 χρόνια ζωής της  με την ανάδειξη  Τοπικών και Εθνικών θεμάτων, με τεκμηριωμένες απόψεις και ρεπορτάζ  ότι σέβεται τον ρόλο της, ότι είναι αξιόπιστη δημοσιογραφική φωνή.

     Επειδή   οι δημοσιογράφοι και οι συντελεστές της «Μακεδονίας» , παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  κάνουν  τεράστιες προσπάθειες για  την ανάδειξη των θεμάτων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Ενώ οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση  ρύθμισης του θέματος  μπορεί να είναι μοιραία  για τους 130 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, στην ιδιαίτερα μάλιστα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ως Χώρα. 

      Επειδή μπορεί να σωθεί η εφημερίδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες,  το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσής της  που υπέβαλε το 2010 ,εγκρίθηκε από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή  και την επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

      Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να  ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να επισπεύσει την υπαγωγή της επιχείρησης στο ήδη εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης-διάσωσης, για να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας, για να μην χαθεί η ελεύθερη φωνή της Ιστορικής εφημερίδας « Μακεδονία». 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη