17 Μαΐ 2013

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσ/νίκης για τους "μετρόπληκτους"

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με την κατάργηση της απαλλαγής των Δημοτικών τελών στους «μετρόπληκτους» καταστηματάρχες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει:


1) Πρωταρχική ευθύνη της Πολιτείας είναι να βοηθά τους πολίτες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά όταν αυτά προέρχονται από την ίδια την Πολιτεία.

2) Ειδικά στην περίπτωση του μετρό της Θεσσαλονίκης, η ευθύνη της Πολιτείας είναι μεγαλύτερη γιατί τα προβλήματα πηγάζουν από την αδυναμία της να ολοκληρώσει ένα έργο διαιωνίζοντας την απόγνωση των «μετρόπληκτων».

3) Είναι σε όλους γνωστά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησαν οι εργασίες του μετρό, καταστρέφοντας οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες καταστηματαρχών και εργαζομένων. Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την οικονομική κρίση της Χώρας μας και την αδιαφορία της Πολιτείας στα προβλήματα που η ίδια τους δημιούργησε και που σήμερα τους αφαιρεί την όποια ελάφρυνση είχαν λάβει.

4) Τα φαρμακεία που βρίσκονται σ’ αυτές τις περιοχές βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση από τα γειτονικά τους καταστήματα γιατί την τελευταία τριετία αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα και την ανελέητη επίθεση της τρόικας στη φαρμακευτική κοινότητα που έχει μειώσει στο ελάχιστο τα εισοδήματά τους.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν με ειλικρίνεια πάνω από τα προβλήματα των πολιτών, να αναλογισθούν το βάρος της ευθύνης που φέρουν για την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει και να δώσουν λύσεις που να διατηρήσουν την οικονομική ζωή στις περιοχές που πλήττονται. Η απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη είναι το λιγότερο που οφείλουν να πράξουν.



Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.



Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη