24 Μαΐ 2013

Οι φούσκες Μπουτάρη (τρίτη εικοσάδα)

Σας απέστειλα ήδη τις δυο πρώτες εικοσάδες με τις εξαγγελίες-φούσκες του Μπουτάρη και ακολουθεί σήμερα η τρίτη. Kρινουμε τον αξιότιμο κ. Μπουτάρη ως δήμαρχο και να είναι καλά το ιντερνέτ που μας δίνει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε, αφού είναι...
ένας από τους πιο προβεβλημένους δημάρχους και ότι έχει δηλώσει ή εξαγγείλει βρίσκεται στο διαδίκτυο. Ο Μπουτάρης, μέλος της μεγαλοαστικής τάξης της Θεσσαλονίκης, λάτρης του μνημονίου, φίλος των γκέι και θαυμαστής του Κεμάλ Ατατουρκ έχει μια περίεργη εμμονή με τις καύσεις.

41. Από την πρώτη στιγμή της θητείας του τάχθηκε υπέρ της καύσης των νεκρών και την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Δυόμισι χρόνια μετά τίποτα απολύτως δεν έχει προχωρήσει διότι υπάρχουν προβλήματα με την ισχύουσα νομοθεσία.

42. Επίσης τάχθηκε υπέρ της καύσης των σκουπιδιών. Προσδιόρισε μάλιστα και τη χωροθετηση του εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων. Στη Σινδο! Αντέδρασαν οι τοπικοί φορείς, αντέδρασαν και οι κρατικοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των σκουπιδιών, τα πήρε όλα πίσω...

43. Στις 7.5.2011 είχε δηλώσει στο «Καρφί» ότι «θα βγάλει τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν τις παράγκες των τραπεζοκαθισμάτων με τα μπαουλοντίβανα στην πλατεία Αριστοτέλους». Δυο χρόνια μετά οι αθλιότητες στην πλατεία Αριστοτέλους συνεχίζονται.

44. Στο «Καρφί» είχε δηλώσει επίσης ότι με την ανάληψη της θητείας του ως δήμαρχος θα ξήλωνε το άγαλμα του Κ.Καραμανλη από τη Νέα Παραλία. Όχι μονό δεν το ξήλωσε, αλλά πήγε και στην τελετή των αποκαλυπτήριων. Συνέπεια λόγων και έργων Μπουτάρη.

45. Μόλις ανέλαβε δήμαρχος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «δημοτικοί υπάλληλοι έκλεβαν επί χρόνια καύσιμα που προορίζονταν για την κίνηση των απορριμματοφόρων» . Ουδέποτε αποδείχτηκε τίποτα εναντίον των εργαζομένων και ούτε ανακλήθηκε η βαρύγδουπη καταγγελία.

46. Ο Μπουτάρης τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε να προσλάβει ως νομικό του σύμβουλο δικηγόρο από το Κολωνάκι. Του έγινε μάλιστα και σύμβαση ανάθεσης έργου η οποία κρίθηκε παράνομη. Χοντρή πατάτα!...

47. Ρητά δεσμεύτηκε ο δήμαρχος πριν ένα χρόνο για την κατασκευή 20 διαφημιστικών ταμπλό προκειμενου να παταχτεί η παράνομη αφισοκόλληση. Μια ακόμα φούσκα του Μπουτάρη διότι δώδεκα μήνες μετά τίποτα απολύτως δεν έγινε.

48. Τέρμα η στάθμευση οχημάτων στην παραλιακή. Το είπε ο Μπουτάρης προεκλογικά για να χαϊδέψει τα αφτιά της Ένωσης Πεζών που τον στήριζε, αλλά μόλις έγινε δήμαρχος το ξέχασε. Είπα-ξειπα.

49. Στις 6 Ιουνίου 2011 τιμήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή οι αρχιτέκτονες που κατασκεύασαν το νέο Δημαρχείο, Τάσος και Δημήτρης Μπύρης. Να θυμηθούμε μερικούς από τους χαρακτηρισμούς που έδωσε ο Μπουτάρης για το νέο δημαρχείο; «Τερατούργημα», «τσιμεντούργημα», «ανεργοβορο» «απαράδεκτο» και «φαραωνικού τύπου κτίσμα». Με αλλά λόγια αγαπιόμαστε.

50. «Θα βγάλουμε ιδιωτικούς γερανούς στους δρόμους για να σηκώσουμε τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα». Το δήλωσε ο Μπουτάρης στις 22 Μαΐου 2011 στον «Αγγελιοφόρο» αλλά κανένας γερανός δεν εμφανίστηκε μέχρι σήμερα στους δρόμους. Μια ακόμα ανοησία Μπουτάρη…

51. Και με τις «δαγκάνες» το ίδιο. Δηλώσεις επί δηλώσεων στις εφημερίδες για την «πάταξη του παράνομου παρκινγκ» αλλά, μερικές από αυτές εκλάπησαν και οι υπόλοιπες βρίσκονται στις αποθήκες της δημοτικής αστυνομίας. Μια ακόμα φούσκα Μπουτάρη «δαγκωτή».

52. Μόλις ανέλαβε δήμαρχος ο Μπουτάρης υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τη σημαία του Δήμου που απεικονίζει την κεφαλη του Μεγ. Αλεξάνδρου. Οι σημαίες παραμένουν στη θέση τους και αξιοποιούνται με κάθε ευκαιρία. Τρεις λαλουν και δυο χορεύουν…

53. Το «βαρύ χαρτί» της παράταξης Μπουτάρη ήταν ο εθελοντισμός. Κι εδώ αποτυχία, αν σκεφτούμε ότι οι «εθελοντές» των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της πόλης ήταν οι πιο καλά αμειβόμενοι (ες) υπάλληλοι. Έγιναν και σχετικές καταγγελίες από δυο επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο…

54. Η προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη για Δημοτική Συγκοινωνία ξεχάστηκε μόλις έγινε δήμαρχος. Στην Άνω Πόλη ακόμα περιμένουν τα «ευέλικτα μικρά λεωφορεία κυκλικής διαδρομής» που τους υποσχέθηκε ο δήμαρχος.

55. Προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας, ήταν η σχεδίαση και κατασκευή παράκτιου πάρκου οικολογίας και αναψυχής στις γραμμές του ΟΣΕ. Το έργο παρέμεινε στα αζήτητα από τότε που ο Μπουτάρης έγινε δήμαρχος.

56. Το ίδιο έγινε και με την προεκλογική δέσμευση Μπουτάρη ότι «μέσα στην τετραετία 2010-2014 θα λειτουργήσουν 15 δημοτικά ιατρεία με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων »

57. Μέχρι πρότινος ο Μπουταρης μιλούσε για «χάραξη πράσινων διαδρομών» κατά μήκος των ρεμάτων και της περιφερικής τάφρου, μέχρι που ανακάλυψε ότι τα ρέματα δεν ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης! Μια ακόμα μπούρδα χάιδεψε τα αφτιά των οικολόγων ψηφοφόρων του.

58. Ο Μπουτάρης υποσχέθηκε «ελεύθερο ιντερνέτ WiFi» στην πλατειές Αριστοτέλους, Ναυρίνου, Τσιρογιαννη, κ.ά. Τίποτα δεν έγινε. Η υπόσχεση Μπουτάρη αποδείχτηκε φούσκα νούμερο 58.

59. Στις 2 Μαΐου 2011 άλλαξε γνώμη ο δήμαρχος για τη μεταφορά της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους. Σιγά την είδηση. Είδηση θα ήταν εάν διατηρούσε την ιδία γνώμη ο Μπουτάρης για ένα 15νθήμερο.

60. Δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο Μπουτάρης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εναντιώνεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου. Επί της ουσίας: Το δημοψήφισμα είναι ένα πυροτέχνημα που πολύ γρήγορα θα καεί…

Χ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
(ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Οι είκοσι (πρώτες) φούσκες του Γ. Μπουτάρη

Οι φούσκες Μπουτάρη (δεύτερη εικοσάδα)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη