16 Μαΐ 2013

Πρόσκληση σε συζήτηση με Μάρδα & Πελεγρίνη, στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο 5ος χρόνος λιτότητας που διανύει όχι μόνο έχει φέρει συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα σε οριακή οικονομική κατάσταση αλλά
επιπροσθέτως έχει εξαντλήσει οικονομικά και το εγχώριο υγειές παραγωγικό δυναμικό. Είναι γνωστές πλέον οι συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας αλλά και έλλειψης ζήτησης στην αγορά. Ο δε αναπροσανατολισμός στις διεθνείς και ευρωπαϊκές αγορές είναι πάντα στρωμένος με δυσκολίες που απορρέουν από την γραφειοκρατία, τις αναποτελεσματικές δημόσιες πολιτικές προώθησης των ελληνικών προιόντων στο εξωτερικό αλλά και την υψηλή φορολογία. Εν τω μεταξύ, αργά αλλά σταδιακά, εδώ και καιρό, ο δημόσιος χώρος ως πεδίο όπου η κοινωνία συζητά και στοχάζεται το μέλλον της, δείχνει σημάδια έντονης παρακμής.
Η συζήτηση για την ελληνική οικονομία και -κυρίως- το μέλλον της έχει ακριβώς τον σκοπό να καλύψει το κενό αυτό στη δημόσια συζήτηση και να ανοίξει, στο ελάχιστο έστω μέτρο που της αναλογεί, το ζήτημα του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας.
Κοντολογίς: Τί πρέπει να κάνουμε για την ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.
Με τον συντονισμό ου δημοσιογράφου της ΕΤ3 Χρ. Γιαννούλη, συζητούν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και senior fellow Brookings Institution, US, Θοδωρής Πελαγίδης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας, με το κοινό.

Τη συζήτηση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Παπαζήση,
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης, Σιατίστης 7 και Φιλίππου, Τηλ. 2310-227410


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη