21 Ιουν 2013

Παρουσία Καράογλου η παρέλαση στο Κιλκίς

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση του Κιλκίς, ανήμερα της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Το Κιλκίς φόρεσε τα γιορτινά του και
υποδέχτηκε για την παρέλαση  τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όσο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος. Μετά το τέλος της παρέλασης ο ΥΜΑΘ δήλωσε τα εξής: «Η απελευθέρωση του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 υπήρξε...
στρατηγικής σημασίας γιατί αποτέλεσε τη θεμέλιο λίθο πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η σημερινή Βόρεια Ελλάδα.

Η νικηφόρα πορεία του στρατού μας στις μάχες του Κιλκίς, του Λαχανά και της Δοϊράνης, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης ύστερα από 500 και πλέον χρόνια κατοχής, σφράγισε οριστικά και αμετάκλητα την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό και καθιέρωσε την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έναν αιώνα μετά από εκείνες τις τρεις γιγαντομαχίες που καθόρισαν τις τύχες και το μέλλον του Ελληνισμού, τιμούμε και δοξάζουμε τους περίπου 9.000 νεκρούς και τραυματίες του Στρατού μας, οι οποίοι έδωσαν και τη ζωή τους προκειμένου πανάρχαια ελληνικά εδάφη να ξαναγίνουν ελληνικά.

Ο απαράμιλλος ηρωισμός τους αποτελεί φάρο καθοδήγησης για όλους τους σύγχρονους Έλληνες και μας διδάσκει πως η ελευθερία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή ζωής.

Αιωνία η μνήμη όλων των ηρώων που προσέφεραν και τη ζωή τους για την πατρίδα.

Αιώνια η δική μας ευγνωμοσύνη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη