29 Ιουν 2013

Αναγνώστης έχει μια απορία για την ομιλία Σαμαρά

Έχω ένα ερώτημα, αν μου επιτρέπεται σε σχέση με κάτι που είπε ο κος Πρωθυπουργός στην ομιλία του:


Ανέφερε λοιπόν ο κος Σαμαράς: "Που σημαίνει, αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη, εμείς θα τους βοηθήσουμε, αλλά εκείνοι να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για κάθε χρήση, που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας."

Η ερώτηση είναι, πόσες Μακεδονίες υπάρχουν σύμφωνα με τον κο Πρωθυπουργό; Γιατί όταν λες για την "ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας" σημαίνει ότι δέχεσαι ότι υπάρχουν και άλλες Μακεδονίες.

Ποιο όνομα έχει συμφωνηθεί* κύριε Πρωθυπουργέ για τα Σκόπια;Γιατί προφανώς ο όρος Μακεδονία θα περιέχεται. Το υπόλοιπο δεν γνωρίζουμε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

(σχόλιο taxalia: δεν έχει συμφωνηθεί κανένα όνομα, ούτε θα συμφωνηθεί ποτέ, γιατί οι Σκοπιανοί δεν συμφωνούν σε κανένα άλλο όνομα πλην του νέτα-σκέτα "Μακεδονία", επομένως το τι κάνει η Ελλάδα και το πού συμφωνεί και διαφωνεί είναι τελείως αδιάφορο, αφού οι συζητήσεις είναι προσχηματικές. Δεν υπάρχει κανένα πεδίο διαπραγμάτευσης, δεν υπάρχει καμία πρόθεση των Σκοπιανών να δεχθούν κάποια "παραλλαγή" έστω και με τον όρο "Μακεδονία" μέσα, επομένως όλα είναι για το θεαθήναι. Mind game. Το σίγουρο και αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν σε κανένα άλλο όνομα, πλην αυτού που έχουν ήδη συνταγματικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ούτε ποτέ συζήτησαν κάποιο άλλο όνομα, ούτε θα συζητήσουν στον αιώνα τον άπαντα)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη