9 Ιουν 2013

Η ομιλία του Μηνά Σαμαντζίδη στο Προσυνέδριο της ΝΔ

Αγαπητοί συναγωνιστές, Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες

Στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την πόλη που είναι ταυτισμένη με την εθνική εγρήγορση, αλλά και με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, χτυπά αυτές τις μέρες η καρδιά της παράταξης που θεμελίωσε και συνεχίζει να εγγυάται αυτόν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.


Στο Προσυνέδριό μας, ο διάλογος με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, ενίσχυσε την πεποίθησή μας, πως η  Θεσσαλονίκη των μεγάλων αναγκών, αλλά και των  δημιουργικών δυνάμεων, βασίζεται στην επιτυχία της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Για να ασκήσει, με νέα δυναμική, πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη των Περιφερειών.

Ενίσχυσε όμως και την πεποίθηση όσων συμμετέχουν σ` αυτόν τον διάλογο, πως η κορύφωσή του, το 9ο συνέδριό μας, βρίσκει την παράταξη να ανταποκρίνεται υπεύθυνα στον ιστορικό της ρόλο.

Η κυβέρνηση, με κορμό αλλά και νου τη Νέα Δημοκρατία, επιτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο της, σταθεροποιεί μέρα με τη μέρα την οικονομία και οδηγεί την Ελλάδα με ακρίβεια σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Πρόεδρός μας, έχει κερδίσει ήδη το στοίχημα της αποκατάστασης της διεθνούς αξιοπιστίας της Ελλάδας, αλλά και της πολιτικής σταθερότητας…

Ηγούμενος ενός κυβερνητικού σχήματος, που μπορεί να ξεκίνησε ως πείραμα, σε μια Ελλάδα χωρίς εμπειρία κυβερνητικών συνεργασιών… 

Το «πείραμα» αυτό όμως, έχει εξελιχθεί σε εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της χώρας, απέναντι στον λαϊκισμό μιας εντελώς ανεύθυνης αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δίνει και στη Νέα Δημοκρατία περισσότερη δύναμη, για να επιτελέσει το δικό της έργο ως πολιτικός οργανισμός.

Με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους κράτους και κόμματος.

Διαμηνύοντας έμπρακτα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς δεν αντιμετωπίζουμε το κράτος ως κομματικό φέουδο, ούτε δικό μας, αλλά… ούτε κανενός άλλου.

Χτίζοντας μια διαρκή σχέση διαλόγου με τους φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και με τους πολίτες απ` ευθείας.

Συμβάλλοντας ταυτόχρονα, στη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, μακριά από φαινόμενα, που σχετίζονται με παθογένειες του παρελθόντος.

Το μήνυμα αυτό θα φτάσει ηχηρό στην κοινωνία, αν το εμπεδώσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι.
Χτίζοντας έναν πολιτικό φορέα πιστό στις ανάγκες της συγκυρίας, που συμμετέχει ενεργά στις θυσίες που κάνουν όλοι οι Έλληνες, αλλά ταυτόχρονα ικανό να λειτουργεί ευέλικτα, ακόμα περισσότερο σε επίπεδο γειτονιάς και λιγότερο σε κλειστές αίθουσες.

Έναν φορέα που απευθύνεται στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα την αντιπροσωπεύει. 

Να γίνει σαφές, ότι η παράταξη ανανεώνεται με βάση αξίες, προάγει ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, διακονεί την αξιοκρατία, με συνέπεια, με ευθύνη, με εμπιστοσύνη στους νέους και στην καινοτόμο δυναμική τους.

Η νέα γενιά, οι νέοι επιχειρηματίες και  επιστήμονες, αλλά και η γενιά των νέων ανέργων που αναζητά το δρόμο της και την δυναμική της ελπίδας, είναι έτοιμη να συνεισφέρει με ιδέες και τόλμη. 

Αναζητώντας την ευκαιρία της πρωτοβουλίας που δικαιούται, σε μια εποχή κατά την οποία κρίνεται η μορφή Ελλάδας, που θα παραλάβει. 

Η πάντα πρωτοπόρα ΟΝΝΕΔ, που έχει δώσει πετυχημένες εξετάσεις τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα αυτής της προσπάθειας, που θα ενώσει το «σήμερα» με το «αύριο».

Αυτό μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που ενώ οι μετριότητες των άκρων επενδύουν σε διχαστικές ρητορικές, οι ψύχραιμες φωνές ικανών εκπροσώπων είναι το ζητούμενο.

Διότι ο λαϊκισμός, είναι ο μανδύας με τον οποίο εμφανίζεται η μετριότητα, τόσο στην κεντρική σκηνή από την πιο ανεύθυνη αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ο τόπος, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Με παραδείγματα δημάρχων σαν του συντοπίτη μας δημάρχου Θεσσαλονίκης, που επιμένει να διχάζει τους πολίτες, όντας ανίκανος να τους ενώσει.

Που προσποιείται τον αντικομφορμιστή, για να καλύψει την προσωπική του ανεπάρκεια.

Που εξαπολύει επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία και το δυναμικό της, ως αντίβαρο στο μηδενικό δημοτικό έργο.

Αγαπητοί συναγωνιστές. 

Η Θεσσαλονίκη δηλώνει δυναμικά παρούσα στην προσπάθεια αναμόρφωσης της παράταξη και της Ελλάδας.

Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια επανένωσης όλων των δυνάμεων της φιλελεύθερης παράταξης. Καθημερινά, όλο και περισσότεροι παλιοί συναγωνιστές, που είχαν απομακρυνθεί σε εποχές εσωστρέφειας, μα και πολλοί νέοι, ανταποκρίνονται θετικά στο διαρκές προσκλητήριο και ενισχύουν τη Νέα Δημοκρατία της εξωστρέφειας και της σύνθεσης.

Οι οπαδοί της στασιμότητας, δεν λείπουν.

Είναι εκείνοι που επιμένουν να πυροδοτούν εστίες έντασης σε όλη την κεντρική Μακεδονία, υποδαυλίζουν βίαιες παρεκτροπές και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας για το πολίτη, για τον επιχειρηματία, για άλλες δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Είναι εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες, ταυτίζοντας τη διαχείριση ενός αγαθού με το ίδιο το αγαθό, για να υπονομεύσουν τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι εκείνοι που θέλουν τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη φτωχομάνα, παραδομένη στο παρεμπόριο και στις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης, γιατί αυτό εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές και προσωπικές τους σκοπιμότητες.

Είναι τέλος εκείνοι, που είτε πίσω απ` την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής, είτε με τον ακροαριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βρει στην εναλλαγή ρόλων θύτη και θύματος, ένα κοινό εργαλείο παραπλάνησης των πολιτών και δική τους συσπείρωσης.

Όμως η Θεσσαλονίκη είναι και αρχόντισσα. 

Είναι η Θεσσαλονίκη των πανεπιστημίων και της γνώσης, του διαλόγου των ιδεών και των πολιτισμών, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας που πρωταγωνιστεί στην αύξηση των εξαγωγών, η πόλη με το βεληνεκές δράσης που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα.

Και ως τέτοια, μαζί το σύνολο της Μακεδονίας, διεκδικεί με αξιοπρέπεια το δικαίωμά της, σε ένα καλύτερο «αύριο», σε ένα ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης δημιουργικών πρωτοβουλιών, με καλύτερη ποιότητα ζωής και διεξόδους για τη νεολαία.

Ένα «αύριο», μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί εγγυηθεί και να εξασφαλίσει.

Σας ευχαριστώ.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη