27 Ιουν 2013

Ξέρετε τι ανθρώπους πρέπει να εκλέξετε;

Ξέρετε τι ανθρώπους πρέπει να εκλέξετε: Διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όχι υποτακτικούς σ’ αυτήν.
Του Πασχάλη Τσολάκη


Όχι! Δεν είναι προτροπή του συντάκτη. Είναι προτροπή του προέδρου της Ν.Δ και σημερινού πρωθυπουργού Σαμαρά, από ομιλία του στην Καστοριά στις 2-10- 2010, περίοδο αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τότε που το έπαιζε επαναστάτης ενάντια στους «πασάδες», τους «εξωμότες», στους «Κοτζαμπάσηδες» και στους υπηρέτες της Αυτοκρατορίας!

Τότε που έλεγε όταν θα έλθει η Ν.Δ. θα φτιάξει μια Εξεταστική Επιτροπή. Μία μόνο. «Για να μάθουμε όλοι, με πλήρη στοιχεία και άπλετο φώς, πώς φτάσαμε από ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε μια κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη»

«Να μάθουμε αν όλα αυτά που έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, έγιναν εξ αιτίας της Πολιτικής του. Θέλουμε λοιπόν, να μάθουμε, αν ήταν απλώς αλλεπάλληλα ολέθρια λάθη.
Ή κάτι άλλο, ακόμα πιο ολέθριο…»

Πολλές φορές έγινε η ερώτηση; Τι υπονοούσε ο Σαμαράς! Όλα αυτά που γράφουμε ευθαρσώς όλοι εμείς που ήμασταν και παραμένουμε αντιμνημονιακοί, ενώ ο ίδιος μυήθηκε από τους μνημονιακούς και έγινε ένα με τους εξωμότες, παίρνοντας προίκα και το κοπάδι του!

Σήμερα συγκυβερνά μαζί με αυτόν που αποκαλούσε «ολέθριο» για την χώρα του, διορίζοντάς τον Αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών! Ανέστησε τον Λάζαρο ως νέος Ιησούς!

Επανέφερε τον αδιάβαστο, Χρυσοχοίδη, για να συνεχίσει την ολέθρια , τότε πολιτική και σήμερα σωτήρια! Έκανε υπουργό τον Εθνικό Αυνάν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της φανατικής προκρούστριας ιδεολογίας του!

Εξοστρακισμός είναι η προτροπή του συντάκτη, όπως ακριβώς γίνονταν στην αρχαία Δημοκρατία, που αποφάσιζε ο δήμος, όταν οι πολιτικοί, ζημίωναν τον Δήμο και τους πολίτες!

Ο ύπατος αρμοστής στην Σμύρνη, Στεργιάδης, την τραγική εκείνη περίοδο του Ελληνισμού, όταν του ζητήθηκε από τοπικούς και άλλους παράγοντες, να προστατεύσει τον Ελληνισμό από την διαφαινόμενη σφαγή, εκείνος μιλούσε περί κόσμιας κηδείας της Σμύρνης! Εξοστρακίστηκε μόνος του. Διέφυγε στη Γαλλία με το σιδηρούν θωρηκτό «Δούκας» και δεν ξαναεπέστρεψε στην Ελλάδα. Τότε δεν υπήρχαν ακόμα ελικόπτερα! Δεν δικάστηκε ποτέ για εσχάτη προδοσία. Πέθανε το 1950, μισθοδοτούμενοςς, γράφουν κάποιες πληροφορίες από τους άγγλους!

Η ιστορία όμως κατέγραψε χιλιάδες σφαγές και άπειρα δεινά. Όταν δεν διδάσκεσαι από τα γεγονότα, λέει η ίδια η ιστορία, εκείνη επαναλαμβάνεται. Απλά δεν θα είναι η χατζάρα του τούρκου, αλλά θα είναι μνημονιακή. Δεν θα γραφεί βέβαια ως σφαγή, αλλά ως κρίση οικονομική! Τα αποτελέσματα όμως και οι συνέπειες δεν θα είναι μικρότερα από εκείνα εκείνης της περιόδου για την χώρα και τους πολίτες της.

Το μοιραίο μοιάζει αναπόφευκτο αφού οι συνένοχοι παρουσιάζονται ως πλειοψηφία, σε αντίθεση με όλους εμάς που δηλώνουμε. « συνένοχο στο φόνους δεν θα με έχετε», χωρίς δυστυχώς να έχουμε βρει τον τρόπο να αποτρέψουμε τους φόνους!
Δυστυχώς όμως και πάλι, όταν το ίδιο το θύμα δεν έχει διάθεση να σωθεί, κανείς δεν μπορεί να τον σώσει! Εναποθέτει τις ελπίδες του στον πολιτικό σωτήρα του.

Κανείς όμως από αυτούς, δεν αντιλαμβάνεται και δεν πιστεύει, ότι ο σωτήρας μεταμορφώθηκε σε ολετήρα και ο μόνος τρόπος σωτηρίας είναι να τον αποκηρύξει ως έκπτωτο άγγελο από τον παράδεισο της εξουσίας, πριν εκείνος τον ξεγελάσει με το σωτήριο μήλο (μνημόνιο) και γίνει ο ίδιος έκπτωτος από την ζωή!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη