29 Ιουν 2013

Συνέδριο – σταθμός για τη Νέα Δημοκρατία

του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Η σκληρή οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που προκάλεσε στους Έλληνες πολίτες...
οδήγησε την πλειονότητα τους σε μία διάθεση να απαξιώνουν διαρκώς την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα. Είναι λογικό. Ο απλός πολίτης αποδίδει ευθύνες με μία διάθεση μηδενιστική και συνολική. Στο πλαίσιο αυτό οι διεργασίες μέσα στα κόμματα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο μειωτικό και απαξιωτικό τρόπο. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.


Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που συνεχίζεται από χθες και ολοκληρώνεται αύριο στην Αθήνα, δεν είναι μία κλειστή, φοβική και ωφελιμιστική διαδικασία πολιτικού ατομισμού. Τα 4.000 στελέχη της ΝΔ από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται για να συμμετέχουν σε μία ύψιστη πολιτική διεργασία, να δώσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πατρίδα μας. Η οργανωμένη βάση έχει λόγο και ρόλο. Μιλά και τοποθετείται. Πιέζει και διεκδικεί. Μάχεται και επηρεάζει. Η πολιτική ως διεργασία και η Διακυβέρνηση ως εφαρμογή ιδεολογικών αρχών και πολιτικών θέσεων είναι αδέλφια δίδυμα. Η αλληλεπίδραση τους ουσιαστικά περιγράφει τη σημαντικότητα του Συνεδρίου μας.

Δεν είναι καθόλου ασήμαντο επίσης, το γεγονός ότι η ΝΔ τολμά και κάνει Συνέδριο ούσα κόμμα εξουσίας. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο αυτό. Τα ελληνικά αστικά κόμματα αρκούνται στο να διοργανώνουν συνέδρια «επαναστατικής γυμναστικής» και προσδοκιών όσο βρίσκονται στην αντιπολίτευση και χάνονται στους διαδρόμους της εξουσίας όταν κερδίζουν τις εκλογές. Εμείς δεν είμαστε έτσι.

Προσωπικά έχω μετάσχει σε όλα τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας από τη δεκαετία του ’70. Είμαι βέβαιος πως το φετινό θα είναι Συνέδριο ουσίας και προοπτικής. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα θα δώσει δύναμη στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Θα στηρίξει την πορεία της με ιδέες, απόψεις, προβληματισμό και κριτική όπου θα χρειαστεί. Από τη διαδικασία θα βγούμε όλοι μας περισσότερο δυνατοί. Όχι για το καλό το δικό μας ή του κόμματός μας. Αλλά για το καλό της Ελλάδας και των παιδιών μας.

Ας μη γελιόμαστε: η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη λύση για τον τόπο!

*Ο κ. Βαρτζόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καρφίτσα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη