1 Ιουν 2013

Έχουμε «Δημοκρατία στο χρόνο» και απλώς σπάμε πλάκα με τις κωλοτούμπες

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Χλευάζουμε όλους τους πολιτικούς που κάνουν κωλοτούμπες. Που άλλα έλεγαν χθες και άλλα λένε σήμερα. Κλασική περίπτωση αήθους συμπεριφοράς. Γελάμε και προσπερνάμε.
Μας έβαλαν στο Μνημόνιο 157 ζόμπι και τους παρακολουθούμε απαθείς να λένε σήμερα...
«τέρμα τα Μνημόνια», «είμαι στην αντιπολίτευση», «αυτός είναι διορισμένος, ενώ εγώ είμαι παιδί του λαού» κ.λπ. Ο πιο αναιδής, μάλιστα, απ’ αυτούς απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ να του ζητήσουμε και συγγνώμη που βρέθηκε στη δύσκολη θέση να μας εξαθλιώσει χωρίς να μας ρωτήσει.
Οι δημοσκοπήσεις, όμως, είναι αμείλικτες. Ακόμη και σήμερα στο 21% η ΝΔ που ήταν αντιμνημονιακή και έγινε μνημονιακή. Ακόμη και σήμερα στο 5% το ΠΑΣΟΚ που μας βύθισε στο Μνημόνιο. Ακόμη και σήμερα στο 5% η ΔΗΜΑΡ που ήταν αντιμνημονιακή και στηρίζει έναν αρχιμνημονιακό και έναν πρώην αντιμνημονιακό και νυν μνημονιακό και έχει μοναδικό μέλημά της την ψήφιση νέου αντιρατσιστικού νόμου, ώστε να πατάξει εμένα τον ρατσιστή και ξενόφοβο με απώτερο στόχο να γίνω δια ραβδισμού δημοκράτης, άνθρωπος της καταλλαγής και του ανθρωπισμού και βέλος του συνταγματικού του τόξου. Ακόμη και σήμερα στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αντιμνημονιακός και ερωτοτροπεί με την εξουσία μέσω των Μνημονίων, αλλά επιδεικνύει και αυτός υπερβάλλοντα ζήλο κατ’ εμού του ρατσιστή.
Θα ξαναπάμε οσονούπω σε εκλογές. Και θα έχουμε ξεχάσει τα Μνημόνια, τη θλίψη μας, την κατάντια μας, την αμεταρρύθμιστη Δημόσια Διοίκηση, την καθημερινή ρεμούλα και τις αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας, αλλά θα έχουμε έναν υπερσύγχρονο αντιρατσιστικό νόμο, με τον οποίο θα μπορούμε να λέμε ότι στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα δεν έγινε ολοκαύτωμα, αλλά δεν θα μπορούμε να αμφισβητούμε το ολοκαύτωμα των Εβραίων, και θα ψηφίσουμε τα Μνημονιακά κόμματα με τη φρούδα ελπίδα ότι θα έχουν αλλάξει ή ότι κάτι ίσως να αλλάξει στο μέλλον.
Αυτοί, λοιπόν, που μας τα υπενθυμίζουν καθημερινώς ξέρουν τί κάνουν. Τα ΜΜΕ δεν διαμορφώνουν τη γνώμη μας. Αυτή είναι διαμορφωμένη από ετών. Γουστάρουμε μαστίγιο. Πού και πού τρώμε και κανένα καρότο. Τα ΜΜΕ απλώς αντανακλούν αυτό που αποζητούμε. Και δια των λόγων μου το αληθές:
Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς είδε το φως της δημοσιότητος το κατωτέρω κείμενο. Πάντως, το απόκομμα προέρχεται από την εφημερίδα «EXPRESSS» και σίγουρα αφoρά σε φύλλο που κυκλοφόρησε μεταξύ Iουλίου 2003 και 07.03.2004, διάστημα κατά το οποίο ο εκσυγχρονιστής κ. Γ. Πασχαλίδης ασκούσε καθήκοντα Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Διαβάζουμε για ποια δημοκρατία μιλάμε και ποιοί τη διακονούν. Μετά μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε να μιλάμε για ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΜΕΡΑ, ΡΗΚΣΣΥ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΚΟΜΜΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ, Παπανδρέου, Ραγκούση, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Κουβέλη, Σαμαρά και λοιπές δημοκρατορικές δυνάμεις, αλλά και για αντιρατσιστικούς νόμους.



Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη