17 Ιουν 2013

Helene, they got a huge problem!!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Το άντρο της διαφθοράς ανατινάχθηκε. Διάσπαρτα τα συντρίμμια, τα οποία πρέπει να τύχουν της ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας για να επαληθευθεί και επισήμως ο χαρακτηρισμός «άντρο διαφθοράς», τον οποίον έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει οι δύο πολιτικές παρατάξεις που το ..
έστησαν και το εξέθρεψαν, αλλά και οι αντιπολιτευόμενες πολιτικές παρατάξεις που κατακεραύνωναν το διεφθαρμένο μόρφωμα που ονομάζεται ΕΡΤ. Διεφθαρμένο υπό τη γνωστή έννοια που διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό εξάμβλωμα που αυτοαποκαλείται «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», ήτοι την έννοια ότι μέσα και από το λούκι [=κανάλι] της ΕΡΤ διοχετεύονταν άνευ νομίμου αιτίας εκατομμύρια ευρώ των δυστυχών Ελλήνων φορολογουμένων στα θυλάκια φορολογουμένων τινών, έκαστος των οποίων έφερε τον τίτλο «δικός μας». Αλλά και υπό την έννοια ότι η ΕΡΤ εξέπεμπε τη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης πνίγοντας κάθε αντιπολιτευτικό λόγο, προσθέτω εγώ.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, κάλεσε την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των συναλλαγών της ΕΡΤ σε βάθος 10ετίας, προφανώς επειδή τα προγενέστερα έχουν παραγραφεί είτε ως πλημμελήματα είτε ακόμη και ως κακουργήματα, όσα δε των κακουργημάτων δεν έχουν παραγραφεί θα έχουν παραγραφεί όταν θα ολοκληρώνεται η εισαγγελική έρευνα σε 5 χρόνια περίπου. Αναμένω ότι σύμφωνα με τον νόμο η κ. Εισαγγελεύς θα καλέσει την κυβέρνηση να εξειδικεύσει τη «μήνυσή» της, όπως πράττει πας εισαγγελεύς, ο οποίος λαμβάνει εις χείρας μία μήνυση εντελώς αόριστη. Όπως ακριβώς έπραξε ο αρμόδιος εισαγγελεύς όταν κατεμηνύθησαν οι μνημονιακοί βουλευτές για εσχάτη προδοσία. Δεν είχεν υποχρέωση ο Εισαγγελεύς να ψάχνει να βρει στοιχεία που στοιχειοθετούν την καταγγελία. Έπρεπε οι καταγγέλλοντες να του δώσουν κάποια στοιχεία για να μπορεί από κάπου ν’ αρχίσει. Δεν επρόκειτο για μία απλή δολοφονία, όπου υπάρχει πτώμα, άρα ο μίτος της Αριάδνης για να ξετυλιχτεί το κουβάρι.

Πάντως, τολμώ εγώ ο ολίγιστος να πω ότι η κ. Εισαγγελεύς έπρεπε να έχει παρέμβει αυτεπαγγέλτως, ως όφειλε εκ του νόμου, ευθύς ως άκουσε τον πρωθυπουργό να αποκαλεί την ΕΡΤ «άντρο διαφθοράς», το οποίο εξ αυτού του λόγου και μόνον αυτός εξουδετέρωσε με μία αξιοζήλευτη κίνηση Σαμουράι. Δεν έπρεπε να περιμένει κανένα Στουρνάρα να την οχλήσει. Και, βεβαίως, να καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον πρωθυπουργό. Αυτά λένε οι νόμοι και αυτά επιτάσσουν οι αρχές μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Αν, τώρα, η εμπλοκή της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ισοδυναμεί με εντολή διαχειριστικού ελέγχου, τότε η Εισαγγελία είναι αναρμόδια ή τουλάχιστον θα ζητήσει τη συνδρομή των ελεγκτικών μηχανισμών της κυβέρνησης [ΣΔΟΕ κ.λπ.], αφού η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν είναι στελεχωμένη με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πρωτίστως δε απογαλακτισμένους από τον κυβερνητικό κορμό, άρα κατά τεκμήριον αδιάφθορους.

Αναμένω, λοιπόν, ότι ο κ. Στουρνάρας θα στείλει συγκεκριμένα στοιχεία όπως π.χ. την τάδε ημέρα του δείνα μηνός του τάδε έτους ο κ. τάδε υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης παραγωγής έργου στον κ. δείνα έναντι ποσού € τόσων, ενώ από καταγγελίες του τάδε και του δείνα ή από τα τάδε στοιχεία προκύπτει ότι το έργο ήταν υπερτιμολογημένο. Ή ο κ. τάδε προσέλαβε το συγγενολόι του ή την εκλογική πελατεία του σε θέσεις αργομισθίας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η ΕΡΤ με το ποσό των τόσων ευρώ.

Απαιτούνται διευθύνσεις και ονόματα ω κυβερνήται. Η Εισαγγελία δεν είναι φέουδό σας. Είναι δε και ανεξάρτητη κατά το Σύνταγμα και τους νόμους. If you know what I mean! Ο κ. Παπαφίγκος δεν σας ενημέρωσεν επ’ αυτού;

Κι’ άμα λάχει, στείλτε στην κ. Ελένη και τους άλλους οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα. Παράδειγμα: τους 43 οργανισμούς που ίδρυσε ο Πάγκαλος και η παρέα του για να βολέψουν 23.000 πράσινα ανθρωπάκια εν μέσω Μνημονίου και ενώ 1.500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι με πράσινους, μπλε, κόκκινους και κίτρινους κόκκους έχαναν τις δουλειές τους. Γιατί όχι και τον ΟΠΑΠ με τις χορηγίες ή με τη σύμβαση που έχει δέσει χεροπόδαρα τον οργανισμό στο άρμα του Κόκκαλη; Ή, μάλλον, για να μην το κουράζουμε το πράγμα, δεν πάτε όλοι σας, καθ’ ότι διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι και τουλάχιστον ηθικοί αυτουργοί όσων καταγγέλλετε, να παραδοθείτε οικειοθελώς στην κ. Ελένη να τελειώνουμε;

Σωτήριος Καλαμίτσης - αιθεροβάμων

Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. 1] Τί κρίμα να ανακαλύψει η κυβέρνηση μόλις τώρα τη διαφθορά στην ΕΡΤ. Αν την είχε ανακαλύψει προ μηνών θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Πεπόνη να σηκώνει τα μανίκια και να ρίχνει μερικά μανίκια. Γαμώ την ατυχία μου.

2] κ. Στουρνάρα, για το φαγοπότι στο Ταμείο του ΠΑΣΟΚ θα εμπλέξετε την κ. Ελένη μας; Ερωτώ για να μαθαίνω.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη