4 Ιουν 2013

Τι δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση του taxalia για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Αναλύουμε τα δεύτερα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης του taxalia, που φιλοξενείται σε τρίτο ιστότοπο, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα (στον μεγαλύτερο ιστότοπο δημοσκοπήσεων διεθνώς την addpoll), γίνεται με ...
κλείδωμα ip και cookies, με τους πιό ασφαλείς δηλαδή τρόπους που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο (δεν υπάρχει άλλος τρόπος) και αφορά σε μια πρώτη διερεύνηση ονομάτων, που θα ήθελαν να δουν οι Θεσσαλονικείς στο δημαρχιακό θώκο.

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος (οι περισσότεροι Έλληνες άκουσαν το όνομά του για πρώτη φορά με το περιστατικό με το όπλο στο "Ελ.Βενιζέλος"), συνεχίζει να κατέχει την πρωτιά, ενώ συνολικά, υποψήφιοι που προέρχονται από το φάσμα του λεγόμενου "συντηρητικού" χώρου, συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη αποδοχή, με τους υποψήφιους της κεντροαριστεράς και αριστεράς, να συναγωνίζονται με τους τρείς υποψήφιους που δήλωναν ή δηλώνουν ακόμη ΠΑΣΟΚ (Μπουτάρης, Καϊλή, Βούγιας), αν και τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι ρευστά και πολλοί σπεύδουν να αλλάξουν ρότα.
Φυσικά, η κομματική κατάταξη είναι ΠΑΝΤΑ σχετική και εμπεριέχει αναγκαστικά κάποια δόση αυθαιρεσίας, καθώς οι ίδιοι οι υποψήφιοι την αρνούνται, για να μην εγκλωβιστούν σε στεγανά και να πάρουν ψήφους και από άλλα στρατόπεδα. Όλοι λένε ότι πρόκειται για "αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες καταθέτω την κομματική μου ταυτότητα", αλλά όλοι κάνουν χρήση του κομματικού μηχανισμού και όλοι γλυκοκοιτάζουν στο "χρίσμα". Δεν υπάρχει κανείς που να λέει "δεν θέλω την στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΚΚΕ της Χ.Α κλπ".

Πολύ ενδιαφέρον ακόμη είναι το τι θα πράξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι έχουν σημαντικές δυνάμεις στην πόλη και δυστυχώς, δεν έχουμε ακούσει κάποιο όνομα να "παίζει" αυτή τη στιγμή. Αν ακουστεί, θα προστεθεί κι αυτό στην ψηφοφορία.

Δεν γνωρίζουμε βεβαίως ποιοί θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις εκλογές που θα γίνουν κατά 99% στις 25-5-2014 (http://taxalia.blogspot.com/2013/05/25-2014.html), αλλά μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, με απολύτως αβέβαιη έκβαση, η οποία προς το παρόν φαίνεται να ευνοεί τον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς οι δυνάμεις της "δεξιάς" κυριαρχούνται από εμφύλιο μίσος και αλληλοσπαραγμό και πιό εύκολα θα ψηφίσουν "αριστερό", από ότι "συγγενή".

Δείτε στον πίνακα, μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:



Η προηγούμενη καταγραφή της 14-5-2013:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη