17 Ιουλ 2013

Θέλουν και πάλι να εντάξουν στον ΟΑΕΕ όσους έχουν εμπορική δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων


Επανέρχεται και πάλι η συζήτηση για ένταξη των καταστηματαρχών που έχουν εμπορικά καταστήματα σε μικρά χωριά στον ΟΑΕΕ με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΟΑΕΕ κ. Κωτίδου.


Εδώ και χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις ανοίγουν το εν λόγω θέμα το οποίο μάλλον λόγω αντιδράσεων παίρνει πάντοτε παράταση.

Οι καταστηματάρχες στα χωριά ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο θα είναι η ταφόπλακα για τα μαγαζιά τους που ούτως ή άλλως έχουν πολύ περιορισμένα έσοδα.

Δεκατρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Θεσσαλονικιός Σάββας Αναστασιάδης, διαφωνούν με την πρόταση της Προέδρου του ΟΑΕΕ κ. Κωτίδου προς τους Υπουργούς κ.κ. Στουρνάρα και Βρούτση , για την ένταξη στον ΟΑΕΕ όλων όσων έχουν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα , ακόμη και σε χωριά κάτω των 2000 καιτοίκων.

Στην επιστολή τους προς τον Γενικό Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μπούρα Αθανάσιο, μεταξύ άλλων τονίζουν:

« Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε , επειδή ζούμε στην επαρχία  και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην επαρχία, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια ρύθμιση, η οποία θα λειτουργήσει απολύτως αντίστροφα από αυτό που θα επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο και θα επιφέρει άλλο ένα κτύπημα στην κοινωνία των χωριών κάτω από 2000 κατοίκους»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη