21 Ιουλ 2013

Άνευ σημασίας η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικων

-Δεκάρα τσακιστή δεν επενδύουν εδώ και δεκαετίες οι Αμερικανοί στην Ελλάδα
-Μας φλόμωσαν -στα λόγια- στις ...επενδύσεις, αλλά το δολάριό τους δεν το είδαμε ακόμη
Όπως είναι αναμενόμενο, τα ΜΜΕ προσπαθούν να "βγάλουν από τη μύγα ξύγκι", γράφοντες τις γνωστές μπαρούφες για "ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ στην ..
ελληνική οικονομία", μόνο που αυτό, πρακτικά, δεν μεταφράζεται σε τίποτε απολύτως. Ποτέ, τα τελευταία χρόνια, οι Αμερικανοί δεν βοήθησαν στην πράξη την Ελλάδα, ποτέ δεν πήραν το μέρος της Ελλάδας σε ένα "εθνικό" ζήτημα και το μόνο που κάνουν -εκτός από το να μας παρακολουθούν όλους- είναι να μας "συμβουλεύουν" πώς να μην προσεγγίζουμε τη Ρωσία. Η μοναδική περίπτωση στην οποία δίνουν κάποια σημασία στην Ελλάδα, είναι όταν θέλουν να μας εντάξουν στον βασικό τους σχεδιασμό στην περιοχή, που είναι η προστασία του Ισραήλ, το μοναδικό θέμα δηλαδή που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ, στην περιοχή.
Οπότε, είναι άνευ αντικρύσματος κάθε δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου, αφού είναι πανομοιότυπες τα τελευταία 20 χρόνια, στην ίδια ξύλινη διπλωματική γλώσσα και δείχνουν ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μάλλον βαριεστημένα τον μικρό τους σύμμαχο στην περιοχή.

Ή πιό απλά, όπως είπε έμπειρος διπλωμάτης προ καιρού:
"Η Ευρώπη βάζει τα λεφτά και οι Αμερικανοί τα καλά λόγια"

για όσους δεν πείθονται ότι η επίσκεψη του Λιού είναι άνευ σημασίας, ας διαβάσουν αυτό:  http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_692.html
ή αυτό
http://taxalia.blogspot.com/2012/07/blog-post_23.html
ή αυτό
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/t_13.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη