16 Ιουλ 2013

Να τελειώνει το παραμύθι: η Θεσσαλονίκη ΔΕΝ δικαιούται να έχει τουρισμό !

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη -που υποτίθεται ότι ψάχνει για τουρίστες- το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση βετεράνων στον κόσμο, έχουν έρθει 4.000 αθλητές από 200 ομάδες. Μιλάμε για....
ανθρώπους, που έχουν παίξει σε ομάδες σε όλο τον κόσμο, είναι επώνυμοι και πολυταξιδεμένοι. Άνθρωποι κινητή διαφήμιση δηλαδή!

Κι όμως! Ούτε το 1% των Θεσσαλονικιών δεν ξέρει ότι διεξάγεται αυτό το Πρωτάθλημα. Στοιχηματίζουμε ότι από εσάς που διαβάζετε το άρθρο ελάχιστοι το ξέρετε.

Όλοι οι αγώνες γίνονται σε άδειες κερκίδες, καθώς ο Έλληνας "φίλαθλος" πηγαίνει στο γήπεδο μόνο όταν υπάρχει υποψία μίσους ή "εχθρός" και μόνο η φιλότιμη προσπάθεια της Livemedia που βιντεοσκοπεί τους αγώνες, σώζει τα προσχήματα.

χαμπάρι δεν πήρε η Θεσσαλονίκη, ότι γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα
Κανένας δεν αξιοποίησε οργανωμένα τη διοργάνωση, μπορεί μάλιστα η διοίκηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, να μην πήρε χαμπάρι ότι γίνεται η διοργάνωση.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απουσίαζε, ακόμη και από την τελετή έναρξης (πήγε μόνο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας), ενώ θα έπρεπε ολόκληρο το Δημαρχείο να είναι ντυμένο με τα χρώματα της εκδήλωσης.
Οι κολώνες της πόλης είναι γεμάτες από αφίσες μπουζουκτσίδικων, οι στάσεις του ΟΑΣΘ το ίδιο, τα μεγάλα ταμπλό διαφημίσεων (πίζα) διαφημίζουν λαχαντολμάδες.
Τα αστικά του ΟΑΣΘ, θα έπρεπε να είναι βαμμένα με το σήμα της διοργάνωσης, αλλά....
Ο αμαρτωλός ΟΠΑΠ που μοιράζει εκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράζει διεφθαρμένα ΜΜΕ, δεν είναι καν χορηγός (!!!), ενώ ιδιωτικοί χορηγοί είναι μόνο τρείς (Μαντουλίδης, Κυάνα, auteco).
Κανείς δεν ετοίμασε ένα ντοσιέ με έναν εύχρηστο οδηγό της πόλης, με αναμνηστικά από τα μνημεία της, αλλά και οργανωμένες περιηγήσεις, έτσι ώστε, όταν οι χιλιάδες επισκέπτες κύρους αποχωρήσουν από την πόλη, να έχουν να λένε καλά λόγια.

Κανείς δεν πήρε τους ανθρώπους να τους πάει μια εκδρομή στη Βεργίνα, την Πέλλα, τα Στάγειρα και τους λοιπούς ιστορικούς τόπους της Μακεδονίας, εκεί που περπάτησε ο Alexander the Great, κάτι που για κάθε τουρίστα θα ήταν εμπειρία ζωής, ....αν καταλάβαινε πού βρίσκεται !

Τα ΜΜΕ της πόλης δεν πολυασχολούνται, ενώ στα πανελλαδικά δεν υπάρχει καμία αναφορά!
Ελάχιστα μόνο blogs έκαναν αναφορά (μεταξύ αυτών και το taxalia εδώ), αλλά αυτό δεν φτάνει.

Ε, μετά θέλουμε τουρισμό; Τέτοιες ευκαιρίες προβολής παρουσιάζονται μια φορά στα 20 χρόνια. Όταν τις αγνοείς, τι περιμένεις;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη