24 Ιουλ 2013

Η πλειοψηφία όσων είναι ενημερωμένοι βλέπει θετικά τον ΣΜΑ...

...όμως πάνω από τους μισούς Θεσσαλονικείς δεν ξέρουν τι είναι ο ΣΜΑ όπως αποκαλύπτει έρευνα της Palmos Analysis!



  "Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν απολύτως τίποτε να φοβηθούν από τη λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας!  Αντίθετα μόνο οφέλη έχουμε να αποκομίσουμε. Όφελος για το περιβάλλον, όφελος για την οικονομία μας."




Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α, Μιχάλης Γεράνης σε σχέση με την υλοποίηση του ΣΜΑ σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της δημοσίεσης της έρευνας σχετικά με την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης για τη διαχείριση των απορριμάτων. 


Το 43% του δείγματος δηλώνει ενημερωμένο σχετικά με το σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμάτων την ίδια ώρα όμως το 53% δεν γνωρίζει τι είναι οι μονάδες διαλογής και ο ΣΜΑ!

Το ακόμα πιο αστείο είναι πως το 66% του εστιασμένου δείγματος (κάτοικοι της Καλαμαριάς) δεν ξέρουν ότι λειτουργεί ήδη ΣΜΑ στην περιοχή τους. Πάντως το 92% του συνολικού δείγματος δεν έχει υποστεί καμία όχληση από την λειτουργία του ΣΜΑ.

Το 75% του δείγματος πάντως συμφωνεί με την δημιουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθει σε 952 άτομα στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο Μιχάλης Γεράνης τονίζει πάντως τα εξής σημεία:
"Είναι κατανοητή και σεβαστή η όποια επιφύλαξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά  όταν: 
  • το ίδιο το ΤΕΕ προσφέρεται για τις όποιες διαδικασίες της τεχνικής παρακολούθησης αλλά και σε αυτές της κοινωνικής παρακολούθησης, που θα χρειαστούν για την κατασκευή και λειτουργία του έργου
  • ο Ιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης αλλά και ο αντίστοιχος Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συνηγορούν για την κατασκευή του έργου, καθώς είναι απόλυτη η βεβαιότητά τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • ο ίδιος ο Σύλλογος Εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, των ανθρώπων δηλαδή που θα βρίσκονται καθημερινά μέσα στον συγκεκριμένο χώρο και θα δουλεύουν τάσσεται υπέρ του έργου
  • ήδη ο ΣΜΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται πλάι στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» λειτουργεί εντός του αστικού ιστού χωρίς καμία όχληση, ούτε καν στο παρακείμενο νοσοκομείο κι ενώ μάλιστα ο ΣΜΑ Ευκαρπίας θα έχει ακόμα πιο σύγχρονες προδιαγραφές
  • δεκάδες ΣΜΑ με παρόμοιες προδιαγραφές σε όλο τον κόσμο λειτουργούν μέσα στις μεγάλες πόλεις χωρίς κανένα πρόβλημα
  • όλος ο γύρω χώρος θα δενδροφυτευτεί, δημιουργώντας ένα νέο πνεύμονα πρασίνου, εμβαδού 70 στρεμμάτων, που θα αποδοθεί ως πάρκο ανακύκλωσης  στην τοπική κοινωνία

θεωρώ ότι μόνο ως παραλογισμός μπορεί να θεωρηθεί η επιπλέον καθυστέρηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου".


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη