24 Ιουλ 2013

Μετακομίζει από τη Μανουσογιαννάκη η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερα από 30 χρόνια (από το 1981), το οχταώροφο της Μανουσογιαννάκη 6 φιλοξενούσε τη μεγαλύτερη πολεοδομία της Βόρειας Ελλάδας, όμως πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης...
αναζητά άλλο κτήριο για να μεταφέρει τις υπηρεσίες του.
Μετά την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των πολεοδομιών στους δήμους, έφυγαν από το κτήριο οι υπηρεσίες χωροταξίας (Τοπογραφικό) και η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων.

Το 90% όμως των υπηρεσιών παρέμεινε υπό τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, άδειασαν οι τελευταίοι τρεις όροφοι. Ανάσα στο κτήριο έδωσε η μεταφορά μεγάλου μέρους του αρχείου στη Θέρμη, αλλά και η μηχανοργάνωση πολλών υπηρεσιών.

Πλέον στη Μανουσογιαννάκη 6 λειτουργούν τα τμήματα: Πολεοδομικών Στοιχείων και Κανόνων, Πολεοδομικών Εφαρμογών, Εκδοσης Οικοδομικών Αδειών, Ελέγχου Κατασκευών – Επικινδύνων και Ετοιμόρροπων, Αρχείου Τήρησης Οικοδομικών Αδειών και Συναφών Πράξεων και Νομικών – Διοικητικών Υποθέσεων και Μηχανοργάνωσης.

Εξυπηρετούνται οι ανάγκες της Θεσσαλονίκης και της Τριανδρίας (Δήμος Θεσσαλονίκης), ενώ παρέχεται υποστήριξη στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη και μέρους του Δήμου Παύλου Μελά (οι περιοχές Πολίχνης και Ευκαρπίας).

Το κτήριο ανήκει στην Εκκλησία και η πρώτη σκέψη στο παρελθόν για εγκατάλειψή του ήταν όταν γίνονταν διαπραγματεύσεις για μείωση του ενοικίου, αλλά η Εκκλησία αποδείχτηκε ιδιαιτέρως «σφιχτή» στις μειώσεις.

Το οχταώροφο είναι συνολικού εμβαδού 3.500 τ.μ. και κατασκευάστηκε μετά το σεισμό του 1978.Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει δημοσιοποιηθεί ήδη και αφορά στη μίσθωση για 12 χρόνια ενός ακινήτου, που θα περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης για τη στέγαση των υπηρεσιών, ωφέλιμης επιφάνειας τουλάχιστον 2.500 τ.μ. και στο ίδιο ή σε όμορο (σε επαφή) κτήριο, χώρους βοηθητικής χρήσης για τη στέγαση του αρχείου, ωφέλιμης επιφάνειας τουλάχιστον 2.000 τ.μ.

Επίσης, θα μπορεί να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ και θα διαθέτει τουλάχιστον δέκα χώρους στάθμευσης και πιστοποιητικό ανώτερης κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός των επόμενων 20 ημερών.

Πηγή: cityportal.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη