30 Ιουλ 2013

Προκήρυξη Ισραήλ και Ελλάδας για κοινά έργα έρευνας και τεχνολογίας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ισραηλινές και Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συμπράξουν και με ερευνητικά κέντρα.
Η Πρεσβεία του Ισραήλ έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι ..
το Γραφείο του Επιστημονικού Διευθυντή του Ισραήλ (OCS) του Ισραηλινού Υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εργασίας και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσαν στις 29.7.2013 προκηρύξεις στην Ελλάδα και το Ισραήλ καλώντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα) να υποβάλλουν αιτήσεις για την από κοινού εκτέλεση έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας. Οι προκηρύξεις για τα κοινά έργα εντάσσονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για Διμερή Συνεργασία στον Ιδιωτικό Τομέα, και στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη.

Τα έργα μπορεί να σχετίζονται είτε με τον ιδιωτικό είτε με τον δημόσιο τομέα στο Ισραήλ και την Ελλάδα και θα ενταχθούν στο πλαίσιο της Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2013. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για την υποβολή καινοτόμων προτάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Ισραηλινές και Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συμπράξουν και με ερευνητικά κέντρα.

Για τα έργα θα διατεθούν 5 εκατομμύρια Ευρώ από κάθε χώρα, ποσό το οποίο και μπορεί να ξεπεραστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων είναι στις 14 Οκτωβρίου 2013.

Στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες http://embassies.gov.il/athens/NewsAndEvents/Pages/RD-cooperation-proposal2013.aspx

Για τις αιτήσεις, οι Έλληνες φορείς παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας(ΓΓΕΤ)/ΥΠΕΠΘ

Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας /Τμήμα Διακρατικών Σχέσεων
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη