31 Ιουλ 2013

Στη Βουλή η διακοπή των δρομολογίων της Olympic Air

Αναστάτωση προκαλεί στη Θεσσαλονίκη η απόφαση της O.A.
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ολυμπιακής (δείτε την εδώ) για διακοπή των αεροπορικών δρομολογίων που ενώνουν την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, ο δραστήριος βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, υπέβαλλε άμεσα ερώτηση στους ..
αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να μάθει τι προτίθενται να πράξουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής αεροπορίας που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2013, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται, χωρίς να δικαιολογείται αυτή η απόφαση, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει από τους πιο δυναμικούς προορισμούς από πλευράς επιβατικής κίνησης.

Η ανακοίνωση της Ο.Α. προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας, καθώς εκτιμούν ότι η απόφαση θα προκαλέσει ζημία στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες υποχρεούνται λόγω του γραφειοκρατικού συστήματος της Χώρας πολύ συχνά να στέλνουν εκπροσώπους τους στην Αθήνα, όπου βρίσκονται τα Υπουργεία και άλλοι φορείς του Δημοσίου.

Οι ίδιοι φορείς της πόλης επισημαίνουν για τις τεράστιες ζημιές που θα προκαλέσει η απόφαση αυτή στον τουρισμό.

Επειδή η διακοπή των πτήσεων θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ήδη εξασθενημένη οικονομία της Θεσσαλονίκης λόγω της κρίσης.

Επειδή δημιουργείται ο προβληματισμός ότι λόγω έλλειψης ανταγωνισμού θα δημιουργηθεί μονοπώλιο και ενδεχομένως θα ανέβουν οι τιμές.

Επειδή θα υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό.

Επειδή από την ανακοίνωση της Ο.Α. δεν διευκρινίζεται αν η απόφαση είναι προσωρινή ή μόνιμη και φυσικά ούτε τί θα γίνει με τους εργαζόμενους, προκαλώντας αναταραχή στο προσωπικό που απασχολείται σήμερα στην Ολυμπιακή.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί :

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ,για να μην διακοπούν οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, για να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα στην ήδη εξασθενημένη αγορά λόγω της κρίσης;
2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της Εταιρείας;
3) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να αποφευχθούν καταστάσεις μονοπωλίου με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών εις βάρος του επιβατικού κοινού;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη