27 Αυγ 2013

Κυριάκος Βελόπουλος ΙΙΙ: "Οι Χρυσαυγίτες είναι πιο επικίνδυνοι από ό,τι φαίνονται"

Ιδού και το τελευταίο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Κυριάκου Βελόπουλου στο TAXALIA.  
Θέμα; Η Χρυσή Αυγή. Κάποτε κάποιοι έλεγαν τα μέλη του ΛΑΟΣ φασίστες. Είναι άραγε η Χρυσή Αυγή η εκδίκηση του Γιώργου Καρατζαφέρη και η απάντηση σε όσους έλεγαν τον ίδιο αλλά και τους βουλευτές του ακροδεξιούς φασίστες;

της Κατερίνας Νικολάου


"Δεν είναι φασίστες" ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος. "Είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ότι φαίνονται. Διότι ακόμα και ο φασισμός θα μπορούσε να έχει προτάσεις, αυτοί δεν έχουν ούτε πρόταση. Είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από την αντίδραση του κόσμου, ένα κόμμα «αντί» αλλά όχι με ουσία. Και το σύστημα τους βοηθάει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι τα μέσα μαζικής επικοινωνίας τους βοηθάνε και δεν ξέρω αν το κάνουν εκούσια ή ακούσια, πάντως βοηθάνε. Θεωρώ ότι είναι οι τύποι του περιθωρίου καθαρά, είναι ένας ιδεολογικός αχταρμάς, άκουσα τον Κασσιδιάρη να λέει «Δεν είμαστε ειδωλολάτρες, είμαστε χριστιανοί αλλά δεχόμαστε και ειδωλολάτρες» με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαν να δεχτούν και μουσουλμάνους και τζιχαντιστές" εξηγεί. 

Θεωρεί πως ελλείψει προτάσεων "βαρβαρίζουν" ενώ ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δε θα επέλεγε ποτέ ένα κόμμα στο οποίο ο αρχηγός δεν έχει δουλέψει, είναι άεργος και επαγγελματίας πρόεδρος. "Για να έχεις μια καλή κυβέρνηση πρέπει να έχεις μια καλή αντιπολίτευση, πρέπει να έχεις ασχοληθεί με την πολιτική. Ουδείς εκ των παιδιών αυτών, δεν ξέρω 25 είναι ούτε πόσοι είναι γιατί 3-4 φαίνονται. Δεν μπορεί προεκλογικά να γράφουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια για την οικογενειοκρατία των κομμάτων και ο πρόεδρος του κόμματος αυτού να έχει την γυναίκα του βουλευτίνα, τον αρραβωνιαστικό της κόρης του αν δεν κάνω λάθος βουλευτή στις Σέρρες, έγινε ολόκληρο μπέρδεμα για να παραιτηθεί ο άλλος και να μπει ο αρραβωνιαστικός της κόρης του, μπορεί να βάλει τον ξάδερφό του, μπορεί να βάλει τον κολλητό του, αυτό δεν είναι κόμμα. Ή δεν είναι το κόμμα που θέλει να λέει  ότι θα φέρει την ρήξη.  Έχω και ενστάσεις επί της ουσίας, με συμπεριφορές. Τα φιλοχουντικά, τα δήθεν φιλοχουντικά..."

Για το ότι το ΛΑΟΣ είχε κατηγορηθεί ως χουντικό και ψηφοφόροι του στράφηκαν στην ΧΑ ο ίδιος πιστεύει πως αυτό δεν είναι αλήθεια: "Άνθρωποι από τον Σύριζα ψηφίζουν σήμερα Χρυσή Αυγή. Είναι αντίδραση, δεν είναι πρόταση. Και ο πολίτης έχει δίκιο. Αντιδρά για κάτι που δεν του αρέσει, τη διαφθορά, όλα αυτά τα φαινόμενα σήψεως, σαφώς και καλά θα κάνει. Όμως για να μιλάω για ελληνοκεντρισμό το λιγότερο που θα μπορώ να πω εγώ είναι το εξής: βλέπω 25 βουλευτές όλοι μιλούν από κειμένου, όλοι διαβάζουν για να μιλήσουν στην Βουλή όταμ ο κανονισμός υποχρεώνει τον βουλευτή να μιλάει εκτός κειμένου. Αν τους βάλεις όλους αυτούς να μιλήσουν εκτός κειμένου, το λιγότερο που μπορεί να κάνουν είναι να μην μπορούν να μιλήσουν γιατί οι περισσότεροι διαβάζουν και μάλιστα συλλαβίζουν κιόλας.  Όταν λοιπόν δεν έχεις παιδεία ελληνική, αγωγή ελληνική, δεν μπορείς να μιλάς για ελληνοκεντρισμό. Ελληνική συμπεριφορά, ελληνικό έθος, αγωγή, μέτρο, εγκράτεια, πού τα είδες όλα αυτά;"

Για το αν θα δεχόταν στήριξη από ΧΑ: "Όχι προς Θεού τι είναι αυτά που λέτε. Από τον ψηφοφόρο της ΧΑ ναι, γιατί δεν είναι ψηφοφόρος της ΧΑ . Οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι ψηφοφόροι της ΧΑ γιατί δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει ιδεολογία ΧΑ, υπάρχει αντι-δράση. Εγώ ψάχνω πρόταση. Άρα λοιπόν από οποιονδήποτε ψηφοφόρο του ΚΚΕ, του Σύριζα, της ΝΔ, της ΧΑ αρκεί να με επιλέξει συνειδητά ως τον καλύτερο, όχι να με ψηφίσει επειδή βρίσκομαι στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Αυτά δεν μ’ ενδιαφέρουν και δεν ενδιαφέρουν και την τοπική αυτοδιοίκηση".

το δεύτερο μέρος της συνέντευξης εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη