30 Αυγ 2013

Άρθρο που σας προτείνουμε να διαβάσετε

Ξεχωρίζει:

Απίστευτο: Ο Σίμος Κεδίκογλου επιτίθεται εναντίον των Βρετανών και τους κατηγορεί για "λαϊκισμό" και "δημαγωγικά παιχνίδια"!!!

Ο ΥΠΕΞ Βαγγέλης Βενιζέλος τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!!!

   Αυτή τη φορά ο Σίμος Κεδίκογλου ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του. Με το έντονο ύφος του, που ακροβατεί μεταξύ προσβολής και σαρκασμού, δήλωσε τα εξής απίστευτα μόλις έμαθε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον προτείνει να συγκληθεί έκτακτα η Βρετανική Βουλή για να αποφασίσει την εμπλοκή της χώρας σε επίθεση κατά της Συρίας.:
   " Ο αρχηγός της Βρετανικής Κυβέρνησης για άλλη μια φορά δεν διστάζει να λαϊκίσει εις βάρος του εθνικού συμφέροντος για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι εξαιρετικά σοβαρές και δεν επιτρέπονται δημαγωγικά παιχνίδια. Τη στιγμή που δεν έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα, ο κ. Κάμερον ζητάει να συζητήσει δημόσια για την πορεία της κρίσης. Η πρόταση τουΣυντηρητικού Κόμματος είναι επιεικώς άκαιρη".
    Όπως καταλαβαίνετε, έγινε διπλωματικός χαμός. Τα τηλέφωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών πήραν φωτιά και ευτυχώς που στο τιμόνι ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που με το πολιτικό (και όχι μόνο) βάρος του κατόρθωσε να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αποσοβήσει την τελευταία στιγμή τα χειρότερα. Η Βρετανική Κυβέρνηση ετοιμαζόταν να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία εναντίον της χώρας μας, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα το τουριστικό Ελντοράντο στο οποίο ζούμε και θα προκαλούσε κρίση πανικού, ίσως ακόμη και τριχόπτωση στην όμορφη υπουργίνα Τουρισμού, την Όλγα Κεφαλογιάννη...
   Καλά που ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και έτσι οι Άγγλοι τουρίστες συνέχισαν να χαίρονται τον Ελληνικό ήλιο και η Όλγα Κεφαλογιάννη διατήρησε την υπέροχη μαύρη κόμη της...
   Τελικά, μπορεί να γλυτώσαμε το διπλωματικό επεισόδιο, αλλά οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση Κάμερον, που υπέστη υπέστη δεινή πολιτική ήττα στην έκτακτη ψηφοφορία.
   Συγκεκριμένα, με 285 ψήφους κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία έναντι 272 ψήφων υπέρ, η Βρετανική Βουλή απέρριψε επίθεση στη Συρία.

   Ας αφήσουμε τώρα το ελέω blogging τρολάρισμα και ας δούμε τώρα την πραγματικότητα που δεν σηκώνει καμιά πλάκα:
   Στην Ελλάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίο αλλά και ο ο ελληνικός λαός για τις εξελίξεις στη Συρία και την πιθανή εμπλοκή της χώρας μας σε στρατιωτική επέμβαση (Σούδα, Καλαμάτα κλπ),
   Αυτό που στην Αγγλία είναι αυτονόητο, για την Ελλάδα είναι αδιανόητο. Ίσως επειδή όταν εμείς ανακαλύπταμε τη Δημοκρατία εκείνοι έτρωγαν βελανίδια...
   Γι αυτό τον λόγο, η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αντί να ικανοποιήσει το αίτημα, όπως άλλωστε θα έκανε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που σέβεται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, προτίμησε να απαντήσει απαξιωτικά μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, του γνωστού και μη εξαιρετέου Σίμου Κεδίκογλου.
   Τι είπε ο Κεδίκογλου για το αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για έκτακη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την επικείμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία; Ακριβώς αυτά που σας έγραφα, με τη διαφορά ότι όπου βλέπετε Κάμερον, βάλτε Τσίπρας. Είπε δηλαδή:
   "Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά δεν διστάζει να λαϊκίσει εις βάρος του εθνικού συμφέροντος για να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι εξαιρετικά σοβαρές και δεν επιτρέπονται δημαγωγικά παιχνίδια. Τη στιγμή που δεν έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα, ο κ. Τσίπρας ζητάει να συζητήσουμε δημόσια για την πορεία της κρίσης. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς άκαιρη"
   Και τι απάντησε η Κουμουνδούρου; Δυστυχώς, χωρίς καν να λάβει υπόψην το πολιτικό (και όχι μόνο) βάρος του αντιπροέδρου της δικομματικής κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου είπε:
   «Από πότε μια κυβέρνηση αποφασίζει εν κρυπτώ και εν αγνοία του κοινοβουλίου τη στάση που θα έχει η χώρα απέναντι σε μια στρατιωτική επίθεση στην οποία καλείται να συνδράμει; Φανταζόμαστε στην ίδια χώρα που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωνε με περίσσια περηφάνια ότι φύλαγε τα αμυντικά σχέδια της χώρας σπίτι του», αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
   Εγώ πάντως αρχίζω να ανησυχώ όχι για λόγους δημοκρατίας και καθεστωτικής αλαζονείας των δικομματικών εντολοδόχων της τρόικας. Άλλο είναι αυτό που με ανησυχείΑρχίζει να μου αρέσει η γεύση των βελανιδιών... 

ΥΓ: Για όσους πίστεψαν την αρχή του κειμένου: Μην ανησυχείτε, δεν κάνουν τέτοια οι δικομματικοί. Λέοντες στο εσωτερικό και γατάκια στο εσωτερικό. Κοκόρια στους αδύναμους και κοτούλες στα αφεντικά τους

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη